Οι Γιατροί Προειδοποιούν: 4 Σημαντικοί Λόγοι για να Κοιμόμαστε Πάντα στην Αριστερή μας Πλευρά

Όλοι ξέρουν πως ο ύπνος είναι σημαντικός για την πνευματική και σωματική εξέλιξή μας. Ταυτόχρονα, η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο.

Η επιστήμη όμως έχει αποδείξει πως η στάση στην οποία κοιμόμαστε επηρεάζει και αυτή την υγεία μας. Ειδικοί ισχυρίζονται πως το να κοιμόμαστε στην αριστερή μας πλευρά είναι η καλύτερη στάση για την βελτίωση της υγείας και της ποιότητας του ύπνου.

Σύμφωνα με έρευνες, το να κοιμόμαστε στην αριστερή μας πλευρά έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου:

1. Είναι καλό για το λεμφικό μας σύστημα.

Εάν κοιμόμαστε από την αριστερή πλευρά, το σώμα φιλτράρει καλύτερα τα υγρά και τα απόβλητα μέσα στους λεμφαδένες, αφού η αριστερή πλευρά είναι η κυρίαρχη στο λεμφικό σύστημα.

2. Κάνει καλό στην πέψη.

Το να κοιμόμαστε από την αριστερή πλευρά μπορεί να βοηθήσει το φαγητό να μετακινηθεί καλύτερα στο έντερο. Επίσης, το πάγκρεας και το στομάχι διευκολύνονται έτσι και λειτουργούν πιο αποδοτικά.

3. Καλό για την καρδιά.

Οι γιατροί πιστεύουν πως αυτή είναι η καλύτερη στάση και συνιστάται στις εγκύους γιατί βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος προς την καρδιά.

4. Καλό για την πλάτη.

Εάν πάσχετε από χρόνιους πόνους στην πλάτη, δοκιμάστε να κοιμηθείτε στην αριστερή σας πλευρά, καθώς αυτό μειώνει την πίεση που ασκείται στην σπονδυλική. Επίσης, θα νιώθετε πιο άνετα και θα κοιμάστε καλύτερα.

Ενώ τα οφέλη του να κοιμόμαστε από την αριστερή πλευρά είναι πολλά, κάποιοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να κοιμούνται στην στάση αυτή, όπως αυτοί που έχουν πρόβλημα με την καρδιά τους, γλαύκωμα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και υπνική άπνοια.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να μάθετε ποια είναι η ιδανική στάση του ύπνου για σας.

Πηγή