Η Φωτογραφία της Σερβιτόρας που Σόκαρε το Διαδίκτυο! Προσέξτε τα Πόδια της και θα Καταλάβετε…
Www.true.gr

Η Φωτογραφία της Σερβιτόρας που Σόκαρε το Διαδίκτυο! Προσέξτε τα Πόδια της και θα Καταλάβετε…

Μια σερβιτόρα που ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να φορέσει γόβες σε πλήρες ωράριο, έχει προκαλέσει αίσθηση, όταν μοιράστηκε τη φωτογραφία των αιμόφυρτων ποδιών της στο Facebook.
Η Nicola Gavins, από τη πόλη Alberta, του Καναδά, ανέβασε τη φωτογραφία των ποδιών της ανώνυμης φίλης της, και περιέγραψε ότι ‘αιμορραγούσε στο σημείο που έχασε ένα νύχι ποδιού’.

Η μακιγιέρ δήλωσε ότι ο υπεύθυνος επίπληξε τη σερβιτόρα φίλη της, που εργάζεται στην αλυσίδα εστιατορίων Joey, επειδή φόρεσε μπαλαρίνες, λέγοντάς της ότι θα έπρεπε να φοράει γόβες την επόμενη μέρα.

 

Στη δημοσίευσή της, που έχει μοιραστεί πάνω από 11.000 φορές, φαίνονται τα διάφανα καλτσάκια της φίλης της να είναι κατακόκκινα από αίμα, καθώς και διακρίνεται αίμα στο εσωτερικό από τις μαύρες γόβες της.

Συνόδευσε τη φωτογραφία με το παρακάτω κείμενο: ‘Σε όσους γνωρίζω που τρώνε στα εστιατόρια Joey (συγκεκριμένα στη Jasper Ave, Edmonton).

‘Η πολιτική τους είναι ότι οι γυναίκες του προσωπικού να φοράνε γόβες, εκτός αν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση. Τα πόδια της φίλης αιμορραγούσαν στο σημείο που έχασε ένα νύχι ποδιού και ο υπεύθυνος προσωπικού την αποθάρρυνε και την επίπληξε που φόρεσε μπαλαρίνες.’Η Nicola επίσης ισχυρίστηκε ότι η φίλη της ‘θα έπρεπε να φορέσει ξανά ψηλοτάκουνες γόβες την επόμενη μέρα.’

Πρόσθεσε ότι ότι το γυναικείο προσωπικό του εστιατορίου, που συνολικά διαθέτει 22 εστιατόρια στον Καναδά και 4 στις ΗΠΑ, αναγκάζεται να αγοράζει τη στολή του που κοστίζει 30 δολάρια, ενώ οι άντρες υπάλληλοι μπορούν να φοράνε δικά τους μαύρα ρούχα (και δεν απαιτείται να φοράνε γόβες).

Το περιέγραψε ως ‘σεξιστικές, αρχαϊκές απαιτήσεις και απολύτως αηδιαστική πολιτική. Έχω πολλές φίλους που εργάζονται ως σερβιτόροι και γνωρίζω πολλές γυναίκες που κερδίζουν μεγάλα μπουρμπουάρ χωρίς να θυσιάζουν την άνεσή τους, ενώ εργάζονται. Θα συνεχίσω να στηρίζω αυτά τα καταστήματα. ‘

Η δημοσίευση είχε πάνω από 1.000 σχόλια στο Facebook και έχει μοιραστεί πάνω από 11.000 φορές από τη περασμένη Τρίτη.

Πολλοί χρήστες υποστήριξαν τη θέση της Nicola και πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει μποϋκοτάζ στο εστιατόρια για τη πολιτική του.

Η Deb Hanlon σχολίασε: ‘Τρέχα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από αυτό το καταχρηστικό περιβάλλον εργασίας. Αναζήτησε νομική συμβουλή, καθώς το εστιατόριο παραβιάζει πολλούς νόμους.’Ενώ κάποιοι άλλοι αστειεύτηκαν με το γεγονός: ‘Από δω και πέρα θα δίνω μόνο μπουρμπουάρ σε σερβιτόρες με τακούνια. Δε θέλω να μου σερβίρουν όσες φοράνε χαμηλοτάκουνα.’

Αν και πολλοί δημοσίευσαν ότι η σερβιτόρα θα έπρεπε να παραιτηθεί αν δε της άρεσαν οι συνθήκες εργασίας, και άλλοι ισχυρίστηκαν ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.

Η Sasha Perrin, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εστιατορίων Joey, δήλωσε στο ATTN: ‘Αναστατωθήκαμε που είδαμε αυτή τη δημοσίευση και επικοινωνήσαμε αμέσως με την υπάλληλο.’

‘Η τρέχουσα πολιτική μας απαιτεί τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες υπάλληλοι να φοράνε μαύρα παπούτσια που δε γλιστράνε με χοντρή σόλα για λόγους ασφαλείας. Έχοντας αυτή την οδηγία, επιλέγουν αυτό που είναι άνετο γι’ αυτούς. Δεν υπάρχει ελάχιστον ύψος, όσον αφορά την πολιτική υποδημάτων. Για όσες υπαλλήλους φοράνε γόβες, απαιτούμε το ύψος να μην είναι πάνω από 6 εκατοστά.’

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικές ασκήσεις για να φορέσετε ψηλοτάκουνα, χωρίς να βλάψετε τα πόδια σας. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!

Πηγή fanpage.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr