Οι Επιστήμονες Προειδοποιούν: 7 Τροφές που Λατρεύουμε αλλά δυστυχώς Προκαλούν Καρκίνο.
Www.true.gr

Οι Επιστήμονες Προειδοποιούν: 7 Τροφές που Λατρεύουμε αλλά δυστυχώς Προκαλούν Καρκίνο.

Ποιες τροφές προκαλούν καρκίνο;

Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο στην υγεία. Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που εξασφαλίζουν πολυάριθμες σημαντικές ωφέλειες για την υγεία και προστατεύουν το σώμα από τις ασθένειες.

Ωστόσο υπάρχουν και ανθυγιεινές τροφές, οι οποίες μπορούν να εισάγουν επικίνδυνες ουσίες στο σώμα και να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο. Στο άρθρο, θα μάθετε για τις 7 τροφές που προκαλούν καρκίνο ώστε να τις αφαιρέσετε από τη διατροφή σας.

Οι τροφές που προκαλούν καρκίνο περιλαμβάνονται πολύ συχνά στη διατροφή μας. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη ζημιά που κάνουν στην υγεία τους κάθε φορά που επιλέγουν να τις καταναλώσουν. Σε αυτό το άρθρο θα αποκαλύψουμε εφτά ιδιαίτερα καρκινογόνες τροφές που πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως από τη διατροφή σας.

Ποπ-κορν φούρνου μικροκυμάτων
Το ποπ-κορν φούρνου μικροκυμάτων περιέχει επικίνδυνες ουσίες μέσα στο σακουλάκι, οι οποίες παράγουν υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ κατά τη διαδικασία μαγειρέματος με μικροκύματα.

Η λύση;

Αν σας αρέσει να τρώτε ποπ-κορν βλέποντας ταινίες, δοκιμάστε να το φτιάξετε στο σπίτι, με βιολογικό καλαμπόκι και φυτικό λάδι. Είναι υγιεινό, οικονομικό και πολύ εύκολο.

Αποξηραμένο κρέας
Το αποξηραμένο κρέας έχει προωθηθεί τα τελευταία χρόνια ως ένα υγιεινό σνακ, γεμάτο πρωτεΐνη. Αυτό είναι αρκετό για να πειστούν πολλοί καταναλωτές. Ωστόσο, διάφορες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι αυτό το είδος κρέατος περιέχει νιτρικά άλατα, τα οποία συνεισφέρουν αποδεδειγμένα στον καρκίνο. Τα νιτρικά άλατα είναι η ουσία που κάνει το κρέας να δείχνει φρέσκο για μήνες στα ράφια.

Η λύση;

Αποφεύγετε τα αποξηραμένα κρέατα και προσπαθείτε να τρώτε μόνο κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής.

Τρόφιμα σε κονσέρβαΣε πολλές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι τα τρόφιμα σε κονσέρβα μπορεί να είναι καρκινογόνα, λόγω μιας χημικής ένωσης που ονομάζεται βισφενόλη-Α (BPA) και βρίσκεται στην εσωτερική επικάλυψη της κονσέρβας. Προς το παρόν δεν υπάρχει ομόφωνη άποψη σχετικά με το αν υπάρχει αρκετή BPA στις κονσέρβες για να προκληθεί καρκίνος ή αν μεταφέρεται στα τρόφιμα που αυτές περιέχουν.

Η λύση;

Μειώστε την κατανάλωση τροφίμων σε κονσέρβα και προσπαθείτε να αγοράζετε προϊόντα με την ένδειξη «χωρίς BPA».

Γενετικά τροποποιημένες τροφές
Οι γενετικά τροποποιημένες τροφές μεταβάλλονται σε γονιδιακό επίπεδο και εκτίθενται σε ζιζανιοκτόνα και παρασιτοκτόνα κατά την καλλιέργεια, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του προϊόντος χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής. Οι χημικές ενώσεις που περιέχονται σε αυτές τις τροφές συνδέονται με καρκίνο και άλλες νόσους.

Η λύση;

Στηρίζετε την τοπική αγροτική παραγωγή και αγοράζετε μόνο βιολογικές τροφές.

Ανθρακούχα ποτά

Τα ανθρακούχα ποτά μοιάζουν πραγματικά δροσιστικά όταν ζεσταινόμαστε και διψάμε. Ωστόσο, δεν είναι υγιεινά και περιέχουν πάνω από οχτώ σακουλάκια ζάχαρης ανά μερίδα, πέρα από αρκετές χημικές ενώσεις που συσχετίζονται με τον καρκίνο. Η ουσία 4-ΜΙ (4-μετιλιμιδαζόλη), που δίνει στα αναψυκτικά τύπου κόλα το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα τους, έχει συνδεθεί με τον καρκίνο σε χιλιάδες ατομικές περιπτώσεις.

Τα ποτά αυτά περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού μεγάλης περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, που βοηθάει τα καρκινικά κύτταρα να τραφούν.Η λύση;

Αποφεύγετε την κατανάλωση ανθρακούχων ποτών και επιλέγετε αντί αυτών νερό ή φυσικούς χυμούς.

Τροφές «λάιτ» ή διαίτης
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν καταναλώνουν τροφές με την ένδειξη «λάιτ», ακολουθούν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή.

Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι οι τροφές αυτές απλώς περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα λιπαρά αλλά δεν συμβάλλουν πραγματικά στην απώλεια βάρους. Περιέχουν επίσης ουσίες όπως τεχνητά γλυκαντικά, που μπορεί να συσχετίζονται με μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο.

Η λύση;

Ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα, δημητριακά και λαχανικά.

Σνακ

Είναι εύκολο να φάμε στα γρήγορα κάποιο σνακ όταν πεινάμε και χρειαζόμαστε κάτι για να βγάλουμε τη μέρα. Ωστόσο, τα τηγανητά σνακ που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα περιέχουν καρκινογόνες χημικές ενώσεις, οι οποίες σχηματίζονται όταν το φαγητό εκτίθεται στις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για το τηγάνισμα.

Μία από αυτές τις χημικές ενώσεις, γνωστή ως γλυκιδαμίδιο, σχηματίζεται ως αποτέλεσμα του μεταβολισμού του ακρυλαμιδίου, μιας άλλης ουσίας που παράγεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά το τηγάνισμα.

Πηγή: Gossiplife.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr