Οι Επιστήμονες Επιβεβαιώνουν: Τα Σκυλιά Έχουν την 6η Αίσθηση. Δείτε ΤΙ Μπορούν να Καταλάβουν που Εμείς Δεν Μπορούμε!

Μία πρόσφατη έρευνα δείχνει πως τα σκυλιά μπορούν να αναλύσουν πόσο αξιόπιστος είναι κάποιος και θέλουμε να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες μαζί σας! 

Η έρευνα έγινε από το πανεπιστήμιο Akiko Takaoka του Kyoto στην Ιαπωνία. Η ερευνητική ομάδα ήθελε να μάθει εάν ένα σκυλί θα εμπιστευόταν κάποιον που θα του έλεγε ψέματα.

Οι ερευνητές χώρισαν το πείραμα σε 3 κομμάτια. Ήθελαν να μάθουν αν το σκυλί θα καταλάβαινε εάν το άτομο ήταν αξιόπιστο ή όχι.

Στο πείραμα, οι ιδιοκτήτες σκύλων θα έδειχναν αρχικά ένα δοχείο με φαγητό. Οι σκύλοι θα έτρεχαν προς το δοχείο. Μετά, θα του έδειχναν δοχείο χωρίς φαγητό και τα σκυλιά θα το πλησίαζαν.

Είναι γνωστό πως τα σκυλιά τρέχουν προς αντικείμενα που τους δείχνει ο ιδιοκτήτης τους. Έτσι, πιστεύεται πως καταλαβαίνουν τις ανθρώπινες χειρονομίες. Εάν δεν έχουν συνοχή, είναι πιθανό να αγχώσουν και να μπερδέψουν τον σκύλο.

Την τρίτη φορά, τα σκυλιά δεν θα ακολουθούσαν το χέρι. Δεν πίστευαν πια τους ψεύτες. 34 σκυλιά πήραν μέρος στο πείραμα και όλα είχαν την ίδια συμπεριφορά. Χρησιμοποιούσαν την προηγούμενη εμπειρία τους για να κρίνουν κάποιον αναξιόπιστο.

Ο Mr. Takaoka σχεδιάζει να συνεχίσει το πείραμα με λύκους, αφού είναι οι πιο κοντινοί συγγενείς των σκυλιών. Το παρόν πείραμα αποδεικνύει επίσης πως τα σκυλιά είναι περίεργα να μάθουν νέα πράγματα.  

Περισσότερες έρευνες δείχνουν πως τα σκυλιά παρατηρούν και το πώς φέρονται και άλλοι άνθρωποι με τους ιδιοκτήτες τους. Σε ένα άλλο πείραμα, ιδιοκτήτες σκύλων ζήτησαν βοήθεια. Μετά, οι άνθρωποι προσπάθησαν να δώσουν μια λιχουδιά στα σκυλιά αλλά εκείνα μας εξέπληξαν!

Τα σκυλιά δεν έπαιρναν λιχουδιές από ανθρώπους που είχαν φερθεί άσχημα στα αφεντικά τους. Προτιμούσαν εκείνους που βοήθησαν.

Έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν πως τα σκυλιά μπορούν να διαβάσουν τις χειρονομίες και τις εκφράσεις του προσώπου. Πλέον ξέρουμε περισσότερα για εκείνα και είναι πολύ πιο έξυπνα από ότι νομίζαμε!

Εάν κοροϊδέψετε το σκυλί σας, δεν θα σας εμπιστεύεται. Εάν δεν του αρέσουν οι φίλοι σας, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τις φιλίες σας; Εσάς πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας;

Πηγή