Η ιστορία της Μόνα Χεγινταρί, θύμα γυναικοκτονίας από το Ιράν που έζησε μια ζωή καταπίεσης και βίας και τελικά δολοφονήθηκε άγρια από τον σύζυγό της και πατέρα του παιδού της, συγκλονίζει και προκαλεί κύμα οργής.

Την φωτογραφία και το όνομα της δημοσιοποίησε η Τουρκάλα δημοσιογράφος Ρουκέν Χατούν Τουρχαλί που αρθρογραφεί τακτικά για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων των γυναικών.

“Η Mona Heydari, η οποία δέχτηκε βία από τον σύζυγό της, παραδόθηκε στο Ιράν από την Τουρκία, όπου κατέφυγε. Δολοφονήθηκε άγρια ​​σήμερα από τον άντρα με τον οποίο ήταν παντρεμένη. Δεν έχετε αφήσει κανένα μέρος στη γη όπου οι γυναίκες μπορούν να καταφύγουν. Είθε ο Θεός να τιμωρήσει αυτούς που το προκάλεσαν”, έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι τουρκικές Αρχές έδωσαν “πράσινο” φως για την επιστροφή της 17χρονης στο Ιράν, επειδή ήταν ανήλικη.

Αποκεφαλισμός και περιύβριση νεκρού

Ο φρικτός θάνατος της 17χρονης Ιρανής Μονά Χεγινταρί από τον σύζυγό της, ο οποίος την αποκεφάλισε με τη βοήθεια του πατέρα και του αδελφού της προκάλεσε από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε έντονες αντιδράσεις.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το Σάββατο Φεβρουαρίου στην πόλη Αχβάζ του νοτιοδυτικού Ιράν, με τον δράστη να περιφέρεται στην κεντρική πλατεία -κρατώντας το κεφάλι της άτυχης γυναίκας στο χέρι- και τους περαστικούς να διαμαρτύρονται.

Είχε προσπαθήσει να σωθεί

Το θύμα είχε καταφύγει στην Τουρκία για να γλιτώσει τη συνεχιζόμενη κακοποίηση και καταπίεση από τον σύζυγό της, αλλά ο πατέρας και ο αδελφός της την ανακάλυψαν και την γύρισαν πίσω στο Ιράν, παρά τη θέλησή της. Η 17χρονη είχε εξαναγκαστεί σε γάμο στα 12 της χρόνια αν και στο Ιράν επιτρέπονται οι γάμοι γυναικών από την ηλικία των 13 ετών. Από τον γάμο αυτό είχε αποκτήσει ένα αγοράκι που είναι σήμερα 3 ετών.

Λίγο αργότερα δολοφονήθηκε με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο, από τον σύζυγό της και συνεργούς τον ίδιο της τον πατέρα και τον αδελφό της.

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ ο συζυγοκτόνος, ο πατέρας και ο αδελφός του θύματος συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή.

πηγη: thetoc.gr