Γυναίκα με σύνδρομο down, διέψευσε τους πάντες. Της έλεγαν πως δεν θα μπορεί ούτε να διαβάζει, αλλά κυνήγησε τα όνειρα της και έγινε ένα πετυχημένο μοντέλο.
Www.true.gr

Γυναίκα με σύνδρομο down, διέψευσε τους πάντες. Της έλεγαν πως δεν θα μπορεί ούτε να διαβάζει, αλλά κυνήγησε τα όνειρα της και έγινε ένα πετυχημένο μοντέλο.

Μια νεαρή γυναίκα που γεννήθηκε με σύνδρομο Down, ήταν αποφασισμένη να αλλάξει τις αντιλήψεις του κόσμου σχετικά με τη γενετική διαταραχή, ακολουθώντας το όνειρό της να γίνει μοντέλο.

Η Grace Strobel, 22 ετών, από το Wildwood του Μισούρι, δίνει συχνά δημόσιες ομιλίες σχετικά με την πάθηση, έχοντας την ελπίδα πως θα ξεπεραστούν τα κοινωνικά στερεότυπα για το σύνδρομο Down, μιας πάθησης που προκαλεί αναπτυξιακές και πνευματικές καθυστερήσεις.

Το μοντέλο ελπίζει να αλλάξει την άποψη της κοινωνίας για τα άτομα με αναπηρία και να προκαλέσει αλλαγές, που θα οδηγήσουν σε περισσότερες ευκαιρίες για όσους έχουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Όταν γεννήθηκε η Grace, διαγνώστηκε με σύνδρομο Down, μια γενετική διαταραχή στην οποία, το άτομο έχει ένα επιπλέον χρωμόσωμα.

Ένας σύμβουλος είπε στους γονείς της Grace, Linda και Jeff Strobel, ότι η κόρη της θα αντιμετωπίζει διαρκώς προκλήσεις.

Είπε επίσης στο ζευγάρι, ότι η κόρη τους δεν θα καταφέρει να διαβάσει ή να γράψει ποτέ. Ωστόσο, η Linda και ο Jeff, πίστευαν στην επιτυχία της κόρης τους και πως θα μπορούσαν να αποδείξουν, ότι ο σύμβουλος έκανε λάθος.

Μόλις πήραν τη Grace από το νοσοκομείο στο σπίτι, η Linda άρχισε να δουλεύει με το νεογέννητο, προσπαθώντας να το βοηθήσει να αναπτύξει μυς, καθώς επίσης, άρχισε να διαβάζει οτιδήποτε υπάρχει σχετικά με την αναπηρία.
Η Linda επένδυσε όλο της το χρόνο στη Grace.

Ο Jeff, βετεράνος του Ναυτικού, και η Linda, μετακόμισαν στο Wildwood όταν απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, Laine.

Μέχρι την ηλικία των πέντε, η Grace είχε αρχίσει να διαβάζει και είχε απομνημονεύσει διάφορες λέξεις.

Όταν έγινε οχτώ χρονών, η Linda αποφάσισε να στείλει τη Grace στο δημοτικό, για να βελτιώσει τις κοινωνικές της ικανότητες, περνώντας χρόνο με άλλους μαθητές.

Η Λίντα είπε: «Ήμουν σε μια αποστολή. Δεν με ενδιέφερε τι έλεγαν ή έκαναν άλλοι άνθρωποι.»

Ωστόσο, η Grace έπρεπε συχνά να αλλάζει σχολεία, επειδή η Linda θεωρούσε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης που λάμβανε, δεν ήταν ουσιώδης.

Θυμάται ένα σχολείο, όπου ο δάσκαλος έβαζε το παιδί να ζωγραφίζει όλη την ημέρα. Έτσι, η Linda αποφάσισε να αλλάξει σχολείο στην Grace.
Το καλοκαίρι του 2018, η Λίντα προσέλαβε έναν φωτογράφο για να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες της Grace και αργότερα της ανέβασε στο διαδίκτυο. Όταν ανέβηκαν στο Facebook, οι φωτογραφίες έγιναν viral.

Η Linda, είχε πάρει από έναν οικογενειακό της φίλο, στοιχεία επικοινωνίας για έναν σχεδιαστή μόδας.

Όταν μίλησε μαζί του, του είπε: «Η κόρη μου θέλει να γίνει μοντέλο».

Ο σχεδιαστής τότε απάντησε στην Linda ότι θα φροντίσει ο ίδιος να γίνει το όνειρο της πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr