Γυναίκα με σπάνια εκφυλιστική πάθηση που την έχει αφήσει χωρίς μύες γεννάει ένα υγιέστατο μωρό και πάει κόντρα στις πιθανότητες

Αυτή η ανάπηρη γυναίκα καταστράφηκε όταν της είπαν οι γιατροί ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να μείνει έγκυος λόγω της σπάνιας ιατρικής της κατάστασης. Όμως αψήφισε όλες τις πιθανότητες, και τελικά η 23χρονη γυναίκα κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Η Sheree Psaila πάσχει από μια κατάσταση που ονομάζεται συγγενής πολλαπλή αρθρογρύπωση (AMC), η οποία την άφησε ουσιαστικά χωρίς καθόλου μυϊκό ιστό. Στην πραγματικότητα, η κατάστασή της είναι τόσο σοβαρή που μπορεί να λυγίσει ελάχιστα τις αρθρώσεις της. Όταν γεννήθηκε, οι γιατροί ανέφεραν στους γονείς της Sheree ότι το μωρό δεν θα μπορούσε να ζήσει μετά τα πρώτα του γενέθλια. Αλλά η Sheree είναι μια αληθινή μαχήτρια!

Η ζωή της προχωρούσε κανονικά και ενώ σπούδαζε στην Αυστραλία, η Sheree ερωτεύτηκε τον Chris και τελικά παντρεύτηκαν το 2015. Ο ίδιος ο Chris υποφέρει από μία κληρονομική κατάσταση που προκάλεσε ζημιά στην σπονδυλική του στήλη, γι’ αυτό καταλαβαίνει την κατάσταση της Sheree. Οι δυο τους σκέφτηκαν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους. Ωστόσο, οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι ότι η Sheree μπορούσε να γεννήσει και να την προειδοποίησαν ανάλογα.

“Οι γιατροί μου είπαν ότι μάλλον δεν θα μπορούσα να κάνω παιδιά, αν και δεν μου είπαν το λόγο που θα με εμπόδιζε,” είπε η Sheree.

Αλλά η Sheree είναι γενναία από την ώρα που γεννήθηκε γι’ αυτό αποφάσισε να πάει κόντρα στις προειδοποιήσεις των γιατρών. Η πρώτη της εγκυμοσύνη κατέληξε σε αποβολή, αλλά σύντομα έμεινε ξανά έγκυος.

Οι γιατροί που την εξέτασαν ανησυχούσαν αν το σώμα της θα επέτρεπε στο μωρό να μεγαλώσει σωστά. Η προηγούμενη αποβολή της Sheree έκανε επίσης εντονότερους τους φόβους της. Αλλά προχώρησε με την ελπίδα ότι το μωρό που μεγάλωνε μέσα της θα ήταν καλά.

Όταν ήταν στην 29η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, η Sheree μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αργότερα υποβλήθηκε σε καισαρική τομή. Ο μικρός Hayden γεννήθηκε υγιής – είχε ύψος 47 εκατοστά, βάρος 2,5 κιλά και δεν είχε κανένα σημάδι αναπηρίας. Η Sheree και ο Chris ήταν πολύ χαρούμενοι.

Καθώς ο Hayden μεγάλωνε και γινόταν ένα ζωηρό παιδί, η Sheree άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες στη φροντίδα του παιδιού λόγω της αναπηρίας της. Και αυτό συχνά την έκανε να νιώθει απογοητευμένη.

“Μου αρέσει να είμαι μαμά, αλλά μερικές φορές απογοητεύομαι επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορώ να κάνω… Μπορώ να αλλάξω την πάνα του, αλλά χρειάζομαι βοήθεια γιατί δεν μπορώ να σηκώσω τα πόδια του, είπε.

Η Sheree δήλωσε ότι αυτό που την πληγώνει περισσότερο είναι όταν οι άνθρωποι την βλέπουν μαζί με τον Hayden και νομίζουν ότι είναι αδέλφια αφού πιστεύουν ότι μία γυναίκα ανάπηρη δεν θα μπορούσε να μεγαλώσει ένα παιδί.

Με τα χρόνια, η Sheree έχει δεχθεί τα άσχημα λόγια και βλέμματα και τώρα, εστιάζει την προσοχή της στον αγαπητό σύζυγό της και στο μικρό τους γιο. Γιατί ξέρει ότι, μέσα στη μικρή οικογένειά της μπορεί να είναι ευτυχισμένη.

ΠΗΓΗ diaforetiko