Γυναίκα σε Νεροτσουλήθρες Έρχεται «Τούμπα», Χάνει το Μαγιό της και Σπάει τη Σπονδυλική της Στήλη

Μια μητέρα δύο παιδιών λέει ότι η «ζωή της έχει αλλάξει για πάντα», όταν έσπασε σπονδύλους σε μηχανή προσομοίωσης κύματος σε ένα υδάτινο πάρκο.

Ο Tracy Turner έμεινε γuμνή και σχεδόν παράλυτη στο μηχάνημα προσομοίωσης κύματος στο θαλάσσιο πάρκο που συνδέεται με το 4 αστέρων Coral Sea Aqua Club Hotel στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Κάμερα αποθανάτισε τη στιγμή που η πίεση του νερού ήταν τόσο ισχυρή, που της έβγαλε το μπικίνι της , ενώ ένας ναυαγοσώστης στεκόταν γελώντας.

Η 51χρονη, από το Pontefract στο Δυτικό Γιορκσάιρ, ισχυρίζεται ότι οι γιατροί αργότερα της είπαν ότι ήταν «χιλιοστά» μακριά από το να καταλήξει μόνιμα άτομο με ειδικές ανάγκες.

Η κ. Turner υφίσταται πλέον τακτικές επώδυνες ενέσεις στη σπονδυλική της στήλη και παίρνει ένα κοκτέιλ παυσίπονων περίπου τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό τον Ιούνιο του 2015 και έχει ασκήσει δικαστική αγωγή κατά της επιχείρησης μετά την άρνηση της εταιρείας «να ζητήσει συγγνώμη».

Τώρα προειδοποιεί τον κόσμο να γνωρίζει τους κινδύνους που εγκυμονούν στα υδάτινα πάρκα.

Είπε: Ήμουν τυχερή που δεν είμαι σε αναπηρική καρέκλα αλλά ο επόμενος μπορεί να μην είναι. Η ζωή μου έχει αλλάξει για πάντα και έχει καταστραφεί από μια απλή βόλτα στο νερό. Ποτέ δεν ήξερα ότι ήταν τόσο επικίνδυνα. Ήμουν πολύ των εξωτερικών δραστηριοτήτων και είχα μια μεγάλη κοινωνική ζωή – τώρα δεν μπορώ να κάνω οτιδήποτε κοντά σε αυτό που είχα. Έχω επίσης πάρει βάρος, καθώς δεν μπορώ να πάω στο γυμναστήριο και έχω κατάθλιψη.»

«Το χειρότερο είναι ότι ο ταξιδιωτικός πράκτορας της εταιρείας ότι δεν τον νοιάζει. Είναι στην ευχάριστη θέση να πάρουν τα χρήματά σας αλλά αν συμβεί κάτι, τότε δεν ενοχλούνται. Νίπτουν τας χείρας τους. Ποτέ δεν έκαναν κάτι για να με δουν, αφότου τραυματίστηκα.

«Οι άνθρωποι που πηγαίνουν για διακοπές στο συγκεκριμένο μέρος πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση στα πάρκα για να μη τραυματιστούν.

Ένας παραθεριστής ήρθε και την κάλυψε με μια πετσέτα και έπρεπε να βοηθηθεί από έναν ναυαγοσώστη.

Προσέθεσε: «[Ο ναυαγοσώστης] δεν σταμάτησε ποτέ να γελάει και δεν προσπάθησε να βοηθήσει. Είχα έναν τρομερό πόνο στον αυχένα και την πλάτη μου που δεν είχα ξανανιώσει. Ήταν τόσο έντονος που σχεδόν λιποθύμησα.»

Η αδελφή της είχε νοσοκομειακά παυσίπονα και η κα Turner μπόρεσε να τα πάρει.

Ισχυρίζεται ότι ο γιος της ανέφερε το περιστατικό στον ναυαγοσώστη, ο οποίος συμφώνησε να το σημειώσει σε ένα βιβλίο ατυχημάτων, αλλά η κα Turner ισχυρίζεται ότι δεν του δόθηκε αντίγραφο και δεν έχει δει ακόμη την έκθεση.

Όταν έφτασε στη πατρίδα της οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε κατάγματα στη μέση της θωρακικής σπονδυλικής στήλης – ένα σημαντικό τμήμα της σπονδυλικής στήλης.

Προσέθεσε: «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που άκουγα. Είπε ότι ήμουν πολύ, πολύ τυχερή που δεν έμεινα παράλυτη. Ο πόνος είναι συνεχής και δεν ξέρω αν ή πότε θα γίνει καλύτερα. Είναι συνεχής ο πόνος στον αυχένα μου και στη μέση μου και ανάμεσα στις ωμοπλάτες μου.

«Ο γιατρός μου, μου είπε ακόμη ότι είναι πιθανό ότι ο τραυματισμός θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αρθρίτιδα στο μέλλον και έχω τώρα έναν νέο πόνο στο κάτω μέρος της μέσης μου».

Η κ. Turner χρειάζεται βοήθεια για τις καθημερινές εργασίες και έχει πάρει βάρος επειδή δεν είναι πλέον σε θέση να επισκεφθεί το γυμναστήριο.

«Ο πόνος είναι σταθερός και μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει τέλος. Δεν είμαι το ίδιο άτομο που ήμουν πριν από τις διακοπές.»

Πρόσθεσε: «Δεν υπήρχαν οδηγίες ασφάλειας. Μου είπαν να γονατίσω στη σανίδα. Ακολούθησα όλες τις οδηγίες του, αλλά κάνοντάς το αυτό έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Η πίεση του νερού ήταν απίστευτη. Με έριξε σαν κούκλα. Δεν είχα κανέναν έλεγχο. Με χτύπησε μπροστά και έφυγε το πάνω μέρος του μαγιό και εγώ καλυπτόμουν για ένα δευτερόλεπτο. Τότε δεν ήξερα τι συνέβαινε, ήμουν στο έλεος του νερού όλη την ώρα ».

Ισχυρίζεται ότι ο πόνος και η κατάθλιψη ήταν τόσο άσχημα που δεν πήγε στα 50α γενέθλια της που είχε οργανώσει ένας φίλος.

Η δικηγόρος ταξιδιών Claire Rabbetts, από τη Simpson Millar, εκπροσωπεί την κ. Turner.

Είπε: «Ήταν ένας πολύ άσχημος τραυματισμός που θα μπορούσε εύκολα να είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει η Tracy. Ήταν πολύ δύσκολα από το ατύχημα. Το περιστατικό καταδεικνύει πόσο επικίνδυνα είναι ορισμένα θαλάσσια πάρκα χωρίς προσεκτικούς ναυαγοσώστες και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Ενώ τα θαλάσσια πάρκα είναι αξιοθέατα διασκέδασης, αν δεν υπάρχουν οι διαδικασίες ασφαλείας, μπορούν να γίνουν επικίνδυνα και να προκαλέσουν τραγωδίες».

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Γνωρίζουμε αυτό το θέμα, αλλά καθώς η υπόθεση προχωράει σε δίκη, θα ήταν ανάρμοστο να σχολιάσουμε περαιτέρω».