Γυναίκα Προσπαθεί να Παραγγείλει και Σηκώνει το Χέρι της. Προσέξτε ΤΙ της Κάνουν οι Σερβιτόροι!

Όσοι έχουν αναπηρίες αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλές περισσότερες προκλήσεις πέρα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ένας μέσος άνθρωπος.

Έτσι, τα θύματα των αναπηριών είναι από τους πιο δυνατούς ανθρώπους και δουλεύουν πολύ σκληρά. Ωστόσο, σπάνια προσλαμβάνονται στις δουλειές που θέλουν λόγω του κοινωνικού στιγματισμού, είτε είναι αυτιστικοί, κουφοί, τυφλοί ή έχουν κινητικές αναπηρίες.

Η ιδιοκτήτρια εστιατορίου Anjan Manikumar αποφάσισε να το αλλάξει αυτό και προσέλαβε κουφούς ανθρώπους στο νέο της εστιατόριο με όνομα “Signs.”

Εκτός από το ότι προσλαμβάνει κουφούς υπάλληλους, επιβάλλει όλες οι παραγγελίες να γίνονται στην νοηματική γλώσσα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι για να ενθαρρύνει τους πελάτες να μάθουν να επικοινωνούν με όσους έχουν προβλήματα με την ακοή τους.

Υπάρχουν εικονίδια δίπλα από κάθε μενού και ειδικές σημειώσεις για να μπορούν οι πελάτες να κάνουν τα νοήματα που χρειάζεται για να παραγγείλουν.

Όταν άνοιξε το εστιατόριό της, οι κριτικές ήταν αποθαρρυντικές αλλά τελικά η επιχείρησή της είναι αρκετά πετυχημένη. Ελπίζουν το εστιατόριο να ενθαρρύνει και άλλα εστιατόρια στον κόσμο να προσλάβουν άτομα με αναπηρίες.

Πάνω από 200 άτομα έκαναν αίτηση για να δουλέψουν στο Signs και μόνο 50 τα κατάφεραν, εκ τους οποίους οι περισσότεροι δεν είχαν εμπειρία, αλλά όρεξη να μάθουν.

Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργεί αυτό το εστιατόριο:

Πηγή