Γυναίκα που γέννησε μωρό στα 65 της χρόνια είναι η γηραιότερη μάνα που συνέλαβε με φυσικό τρόπο
Www.true.gr

Γυναίκα που γέννησε μωρό στα 65 της χρόνια είναι η γηραιότερη μάνα που συνέλαβε με φυσικό τρόπο

Μια Ινδή γυναίκα ισχυρίζεται ότι είναι μία από τις γηραιότερες μητέρες στον κόσμο, αφού στα 65 της χρόνια γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η μητέρα, της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, γέννησε σε δημόσιο νοσοκομείο του Κασμίρ.

Ο πατέρας, ο 80χρονος Hakim Din, ευχαρίστησε τον Αλλάχ για το «πολύτιμο δώρο» του και πρόσθεσε πως εκείνος και η σύζυγός του θα χρειαστούν οικονομική βοήθεια για να μεγαλώσουν την κόρη τους, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Το ζευγάρι έχει ήδη ένα γιο που γεννήθηκε πριν από δέκα χρόνια.

Ο γυναικολόγος Δρ. Shabir Sidiqui από το Κασμίρ, δήλωσε στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι η υπόθεση αυτή είναι από τις πιο σπάνιες που έχουν καταγραφεί.“Συνήθως η εμμηνόπαυση εμφανίζεται σε μια γυναίκα στην Ινδία γύρω στα 47 της χρόνια. Μετά την εμμηνόπαυση, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τεκνοποίησης. Αλλά αυτό είναι σπάνιο,” είπε ο γιατρός.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο είπαν ότι τόσο η μητέρα όσο και το μωρό είναι υγιείς και η κατάστασή τους θεωρείται καλή.

Οι περισσότερες γυναίκες που γεννάνε μετά την ηλικία των 50 ετών βασίζονται στη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.Η 65χρονη είναι σήμερα η γηραιότερη μητέρα στον κόσμο που συνέλαβε μωρό με φυσικό τρόπο.

Η μέχρι πρότινος γηραιότερη μητέρα του κόσμου ήταν η Maria del Carmen Bousada de Lar, από την Ισπανία, η οποία γέννησε δίδυμα σε ηλικία 66 ετών μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης το 2006.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι συνέλαβαν παιδιά σε μεγάλη ηλικία, συμπεριλαμβανομένης μιας άλλης Ινδής γυναίκας που ονομάζεται Daljinder Kaur.

Η Kaur ισχυρίστηκε τον Απρίλιο του 2016 ότι έκανε ένα γιο σε ηλικία 72 ετών μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης μετά από δύο αποτυχημένες προηγούμενες προσπάθειες.

diaforetiko

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr