Γυναίκα: 8 Ανησυχητικά σημάδια του σώματος που δείχνουν ότι έχει υπερβολικά οιστρογόνα

 Τα οιστρογόνα είναι η βασική γυναικεία ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και ρύθμιση του αναπαραγωγικού συστήματος και των χαρακτηριστικών του φύλου, όπως η τριχοφυΐα κάτω από τις μασχάλες, η ανάπτυξη των μαστών και ο εμμηνορροϊκός κύκλος. Είναι πολύ σημαντικό να τα ελέγχετε και να τα διατηρείτε σε κανονικά επίπεδα, επειδή τα υπερβολικά οιστρογόνα μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στις γυναίκες.

Αποφασίσαμε να μελετήσουμε και να σας ενημερώσουμε για τα προειδοποιητικά σημάδια υπερβολικών οιστρογόνων στις γυναίκες.

Αιτίες υπερβολικής παραγωγής οιστρογόνων

Υπάρχουν 2 τρόποι που τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται φυσιολογικά και αυτό είναι κατά την εφηβεία και την εγκυμοσύνη. Αλλά μπορεί επίσης να συμβεί και για κάποιους άλλους λόγους. Μπορούμε να πάρουμε υπερβολικά οιστρογόνα από το περιβάλλον ή τη διατροφή μας.

Σήμερα δεν είναι δύσκολο να αυξηθεί το επίπεδο των οιστρογόνων μας, επειδή περιέχονται σε τρόφιμα που περιέχουν τοξικά παρασιτοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και αυξητικές ορμόνες. Προσέξτε όταν αγοράζετε προϊόντα στο σούπερ μάρκετ: ελέγξτε την περιγραφή και από πού παράγεται.

Εκτός από αυτούς τους λόγους, μπορεί να υπάρχουν και άλλες αιτίες που συνδέονται με τον τρόπο ζωής μας:

Σημάδια υψηλών οιστρογόνων στις γυναίκες

Δώστε προσοχή σε αυτά τα σημάδια και μην διστάσετε να πάτε στο γιατρό αν βρείτε κάτι που σας ενοχλεί. Εάν το επίπεδο των οιστρογόνων σας είναι υψηλό, μπορεί να αισθανθείτε πιθανά συμπτώματα όπως:

1. Οίδημα και τρυφερότητα στο στήθος σας

Πολλές γυναίκες αισθάνονται αλλαγές στο στήθος τους κατά τη διάρκεια του κύκλου και της εγκυμοσύνης τους, επειδή τα στήθη είναι πολύ ευαίσθητα στις ορμόνες. Αν εμφανίσετε πόνο στο στήθος ή αν έχετε παρατηρήσει ότι είναι πρησμένο περισσότερο από το σύνηθες, αυτό μπορεί να οφείλεται σε υψηλά οιστρογόνα.

2. Μεταβολές της διάθεσης

Τα οιστρογόνα επηρεάζουν τη πνευματική σας κατάσταση και τα συναισθήματά σας. Αυτά τα συναισθήματα θα σας υπενθυμίσουν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Μπορεί να αισθάνεστε κατάθλιψη ή να έχετε άγχος και τα συναισθήματά να σας καταλαμβάνουν χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

3. Ινοκυστικοί εξογκώματα στο στήθος σας

Αν σας κυριαρχούν τα οιστρογόνα, το στήθος σας μπορεί να αποκτήσει εξογκώματα. Αυτό μπορεί να είναι τρυφερό ή επώδυνο. Μην διστάσετε να πάτε αμέσως στο γιατρό εάν έχετε βρει εξογκώματα στον ιστό του μαστού.

4. Τριχόπτωση

Κανονικά αυτό είναι ένα πρόβλημα των αντρών, αλλά όταν παράγετε πάρα πολλά οιστρογόνα, μπορεί να ξεκινήσετε να χάνετε περισσότερα μαλλιά από ό,τι κανονικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμα πιο καταθλιπτική κατάσταση. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι ο αριθμός των χαμένων τριχών εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής σας.

5. Αύξηση βάρους

Δεν τρώτε υπερβολικά και ούτε είστε ξάπλα σε έναν καναπέ 24/7, αλλά έχετε παρατηρήσει ότι η περιφέρεια των γλουτών σας γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι υπερβολικών οιστρογόνων. Μπορεί επίσης να έχετε φούσκωμα και να αγωνίζεστε να χάσετε βάρος ακόμα και και αν κάνετε δίαιτα.

6. Ακανόνιστη εμμηνορροϊκή περίοδος

Θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό σημάδι για μια γυναίκα όταν η περίοδος της ήταν πάντα στην ώρα της και ξαφνικά της έρχεται νωρίς ή αργά. Η περίοδος ελέγχεται προσεκτικά από τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα σας και αν υπάρχει ανισορροπία κάποιας ορμόνης, ολόκληρη η εμμηνορροϊκή περίοδος μπορεί να διαταραχτεί.

7. Νιώθετε εξαντλημένη όλη την ώρα

Αν έχετε πρόβλημα με τον ύπνο, μπορεί να αισθανθείτε εξαντλημένη όλη την ώρα. Αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά αν έχετε παρατηρήσει ότι είστε κουρασμένες περισσότερο από το σύνηθες και ο τρόπος ζωής σας δεν έχει αλλάξει, μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα των ορμονών σας.

8. Προβλήματα στον ύπνο

Τα υπερβολικά οιστρογόνα μπορεί επίσης να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα ύπνου. Μπορεί να μην μπορείτε να αποκοιμηθείτε, ή το αντίθετο, μπορεί να αισθάνεστε υπνηλία όλη την ώρα. Δώστε προσοχή εάν οι συνήθειες ύπνου σας έχουν αλλάξει ξαφνικά χωρίς ιδιαίτερους λόγους ή αλλαγές στα επίπεδα άγχους.