Γυμναστές Αποκάλυψαν τις 10 καλύτερες και πιο απλές ασκήσεις για να αποκτήσετε μέση δαχτυλίδι και «πλάκα στομάχι»

Παρόλο που δεν μπορούμε να χάσουμε βάρος στοχεύοντας μόνο συγκεκριμένες περιοχές, είναι πολύ πιθανό να κάνουμε τη μέση μας πιο αδύνατη και η κοιλιά μας να φαίνεται πιο επίπεδη. Υπάρχουν μερικές μυϊκές ομάδες που είναι υπεύθυνες για την εκγύμναση της μέσης και της κοιλιάς και απλά πρέπει να βρούμε ασκήσεις που δουλεύουν για την απομόνωση αυτών των μυών.

Ένα άλλο τέχνασμα είναι ότι αυτές οι ασκήσεις πρέπει να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουμε αυτούς τους μυς δυνατούς και τονισμένους, αλλά όχι μεγάλους και ογκώδεις. Και οι προπονήσεις σε αυτό το άρθρο έχουν επιλεγεί ειδικά για την εκπλήρωση αυτού του στόχου.

Επιλέξαμε εκπληκτικές ασκήσεις για κάθε μυϊκή ομάδα και ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτήν την επιλογή με τους αναγνώστες μας.

Αν μια λεπτή μέση και μια επίπεδη κοιλιά είναι οι στόχοι σας, θα πρέπει να εστιάζετε στον τόνωση και την ενίσχυση αυτών των μυών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεστε ένα συνδυασμό στατικών ασκήσεων, σωματικών βαρών και δυναμικών ασκήσεων.

1. Κοιλιακοί με τα πόδια στον αέρα

Αυτή η άσκηση στοχεύει σε όλες τις κοιλιακές μυϊκές ομάδες:

2. Πλάγιοι κοιλιακοί

Αυτή η άσκηση στοχεύει τους άνω και πλάγιους κοιλιακούς μυς.

3. Πλάγιοι κοιλιακοί με μπάλα πιλάτες

Οι πλάγιοι κοιλιακοί με μπάλα πιλάτες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί, επειδή η αστάθεια της μπάλας σας αναγκάζει να ενεργοποιήσετε αυτούς τους μυς στο μέγιστο.

4. Κοιλιακοί σε μπάλα πιλάτες

Οι κοιλιακοί με μια μπάλα ισορροπίας δουλεύουν όλους τους μυς της κοιλιάς.

5. Ψηλή σανίδα

Όλοι «αγαπούν» τη σανίδα. Η ψηλή σανίδα με επέκταση της λεκάνης πηγαίνει αυτή την άσκηση στο επόμενο επίπεδο και στοχεύει στους μυς της κοιλιάς και στους εξωτερικούς και εσωτερικούς πλάγιους κοιλιακούς.

6. Ψαλιδάκι

Η άσκηση με το ψαλιδάκι είναι μια σπουδαία προπόνηση για τους εγκάρσιους μυς της κοιλιάς.

7. Ανάποδοι κοιλιακοί

Οι ανάποδοι κοιλιακοί λειτουργούν σε πολλαπλές μυϊκές ομάδες, τους πλάγιους κοιλιακούς μυς και τους μυς της πλάτης.

8. Πλάγιες διατάσεις

Οι τακτικές διατάσεις είναι εξίσου σημαντικές για να είστε σε καλή κατάσταση όπως σε οποιαδήποτε άσκηση, αλλά συχνά παραβλέπονται. Οι πλάγιες διατάσεις λειτουργούν εξαιρετικά στους πλάγιους κοιλιακούς.

9. Κοιλιακές διατάσεις

Οι κοιλιακές διατάσεις είναι επίσης γνωστές ως τέντωμα της κόμπρας στη γιόγκα και είναι πολύ αποτελεσματικές για το τέντωμα των κοιλιακών μυών.

10. Συστροφή κορμού

Η συστροφή κορμού τεντώνει τους μυς της κοιλιάς και τους πλάγιους κοιλιακούς.