Γονείς «παντρεύουν» τα παιδιά τους που πεθαίνουν από λευχαιμία γιατί φοβούνται ότι δεν θα προλάβουν να μεγαλώσουν και να παντρευτούν
Www.true.gr

Γονείς «παντρεύουν» τα παιδιά τους που πεθαίνουν από λευχαιμία γιατί φοβούνται ότι δεν θα προλάβουν να μεγαλώσουν και να παντρευτούν

Γονείς «παντρεύουν» τα παιδιά τους που πεθαίνουν από λευχαιμία γιατί φοβούνται ότι δεν θα προλάβουν να μεγαλώσουν και να παντρευτούν.
Δύο καταρρακωμένοι γονείς από την Κίνα κανόνισαν να “παντρέψουν” τα άρρωστα παιδιά τους μεταξύ τους σε μια ασυνήθιστη γαμήλια τελετή.

Οι δύο οικογένειες φοβούνται ότι τα παιδιά ενδέχεται να μην ζήσουν αρκετά για να βρουν τον σύντροφο της ζωής τους και να παντρευτούν, γι’ αυτό κανόνισαν να ζήσουν αυτή τη μεγάλη μέρα τώρα που μπορούν.

Το αγόρι, ο Wu Tianyi, και το κορίτσι, η Sun Yichen, είναι δύο χρονών και υποφέρουν από οξεία μυελογενή λευχαιμία – έναν τύπο λευχαιμίας που αναπτύσσεται γρήγορα – και περιμένουν μια μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Τη Δευτέρα, τα δύο μικρά παιδιά συμμετείχαν στην τελετή και πήραν πόζα για τις «γαμήλιες φωτογραφίες» τους. Ο Tianyi φορούσε ένα μικρό ριγέ κοστούμι και ένα καπέλο ενώ η Yichen φορούσε ροζ φόρεμα.

“Έκλαψα τη στιγμή που έβαλα το φόρεμα στην κόρη μου,” είπε η μητέρα της Yichen, Hu Xiaomeng, στο MailOnline.

“Είναι το όνειρό μου να τη δω μια μέρα με νυφικό, αλλά γιατί είναι πολύ άρρωστη τώρα και φοβάμαι ότι δεν θα έχω την ευκαιρία να την καμαρώσω νυφούλα.”

“Μοιράζεται τον ίδιο θάλαμο με τον Tianyi και τα πάνε μια χαρά μεταξύ τους, έτσι, σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτή την τελετή,” πρόσθεσε η 26χρονη Hu.

Η Yichen αρρώστησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είχε υψηλό πυρετό και υπέφερε από πόνους σε όλο το σώμα της. Οι τοπικοί γιατροί απέτυχαν να διαγνώσουν την κατάστασή της και οι γονείς της την μετέφεραν στο Πεκίνο για να έχει το παιδί καλύτερη ιατρική περίθαλψη.

Η κα Hu και ο σύζυγός της έχουν ξοδέψει όλες τις αποταμιεύσεις τους στα ιατρικά έξοδα της κόρης τους.


Η οικογένεια έπρεπε να πουλήσει το σπίτι τους για 200.000 γιουάν (25.600€) για να πληρώσει τη θεραπεία και ότι τα χρήματα έχουν σχεδόν τελειώσει.

Η κ. Hu και ο σύζυγός της ζουν τώρα σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα στο Πεκίνο, το οποίο τους κοστίζει 2.500 γιουάν (320€) το μήνα.

Η μητέρα είπε ότι αυτή και ο σύζυγός της προσπαθούν τώρα να δανειστούν χρήματα από τους συγγενείς τους για να πληρώσουν τη μεταμόσχευση μυελού των οστών της Yichen, η οποία θα κοστίσει περίπου 800.000 γιουάν (100.000€).

“Οι γιατροί μου είπαν ότι η μεταμόσχευση θα γίνει σύντομα. Ο σύζυγός μου θα της δωρίσει το μυελό των οστών του. Έπαψε να εργάζεται επειδή πρέπει να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για τη μεταμόσχευση,” δήλωσε η κ. Hu. “Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο είναι, πρέπει να σώσω την κόρη μου.”

Η οικογένεια του Tianyi, που είναι επίσης από το Henan, μοιράζεται μια παρόμοια ιστορία.

Ο πατέρας του Tianyi, Wu Laixin, δήλωσε στο MailOnline: “Είναι πολύ σημαντικό για κάθε γονέα να δει τον γιο του να παντρεύεται. Ο γιος μου θα κάνει τη μεταμόσχευση και δεν ξέρω αν θα πετύχει. Θέλω λοιπόν να προλάβει να κάνει ένα ‘γάμο.’”

“Ζητήσαμε από τους γονείς της Yichen εάν μας επιτρέπουν να γίνει ‘νύφη’ του και συμφώνησαν.”

“Εφόσον, βέβαια, η μεταμόσχευση είναι επιτυχής. Όταν μεγαλώσει, θα κοιτάει το παρελθόν του και θα θυμάται το πόσο δυνατός ήταν τότε.”

Ο κ. Wu εγκατέλειψε τη δουλειά του για να φροντίσει το αγόρι του. Ο 30χρονος είπε ότι αυτός και η σύζυγός του είχαν ξοδέψει περίπου 400.000 γιουάν (50.000€) για τη θεραπεία του Tianyi και ήταν χρεωμένοι.


Ζουν σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα κοντά στο νοσοκομείο το οποίο κοστίζει 4.600 γιουάν (590€) το μήνα.


Πρόσθεσε: “Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί μπορεί να κάνει μεταμόσχευση τον Απρίλιο όμως πρέπει να βρούμε άλλα 600.000 γιουάν (77.000€).”

“Έχω σταματήσει τη δουλειά μου, οπότε τώρα προσπαθώ να μαζέψω χρήματα μεταδίδοντας βίντεο σε ζωντανή σύνδεση τη ζωή μας μέσω μιας εφαρμογής.”

Ο γάμος του Tianyi και της Yichen διοργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Han Yuqi, μία εθελόντρια που βοηθούσε και τις δύο οικογένειες.

Η κ. Han, μια 21χρονη φοιτήτρια, δήλωσε ότι δαπάνησε περίπου 300 γιουάν (40€) για την αγορά των ρούχων και για τα δύο παιδιά. Ο χώρος της τελετής τους παραχωρήθηκε δωρεάν από μια τοπική εταιρεία μέσων ενημέρωσης.

Η κα Han ανέφερε στο MailOnline: “Όλοι οι παρόντες ήταν τόσο συγκινημένοι από τη στιγμή. Έκλαιγαν όλοι.”

“Εύχομαι τα δύο παιδιά να καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτή τους τη δοκιμασία.”

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr