ΣΟΚ με την Νέα διαδικτυακή «Τρέλα» - Γονείς Ανοίξτε τα Μάτια σας: Έφηβοι Τρώνε Κάψουλες με Απορρυπαντικό Πλυντηρίου για να...
Www.true.gr

ΣΟΚ με την Νέα διαδικτυακή «Τρέλα» – Γονείς Ανοίξτε τα Μάτια σας: Έφηβοι Τρώνε Κάψουλες με Απορρυπαντικό Πλυντηρίου για να…

Μια δυνητικά θανατηφόρα διαδικτυακή πρόκληση, έχει οδηγήσει τους εφήβους να μασάνε και ακόμη και να καταπίνουν κάψουλες απορρυπαντικού πλυντηρίου.

Οι γιατροί προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην συμμετάσχουν στο «Tide Pod Challenge». Παρόλο που μπορεί να φαίνεται απλά σαν διασκέδαση και παιχνίδι, δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο.

Οι κάψουλες περιέχουν αιθανόλη, πολυμερή και υπεροξείδιο του υδρογόνου και είναι εξαιρετικά τοξικές. Μπορούν να αρρωστήσουν απίστευτα τους ανθρώπους, εάν καταναλώνονται.

Οποιαδήποτε ποσότητα απορρυπαντικού και αν καταναλωθεί, μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια και έμετο.

«Πολλοί άνθρωποι είπαν πόσο ηλίθιος ήμουν, που ήμουν πρόθυμος να το κάνω αυτό», είπε ο 19χρονος Marc Pagan στην CBS News, αφού έκανε την πρόκληση.Η τρέλα φαίνεται να έχει ξεκινήσει σε ένα άρθρο παρωδίας το 2015. Το 2017, το College Humor δημοσίευσε ένα σατιρικό βίντεο με τίτλο Μην τρώτε τα πλυντήρια που δείχνουν έναν φοιτητή να μπαίνει στον πειρασμό να φάει την κάψουλα.

Αφού ερεύνησε το πόσο βλαβερές ήταν, ο άνθρωπος έφαγε ένα ολόκληρο μπολ.

Λίγο αργότερα, αφού το βίντεο έγινε viral, πολλά βίντεο με άτομα να τρώνε απορρυπαντικά, άρχισαν να εμφανίζονται στο Reddit, στο Twitter και στο YouTube.

«Δεν πρέπει να παίζουν με αυτά… Ακόμη κι αν είναι για αστείο. Η ασφάλεια δεν είναι θέμα αστείου», ανέφερε η Tide σε μια δήλωση.Έχουν ήδη αναφερθεί 40 περιπτώσεις κατανάλωσης απορρυπαντικού στην Αμερικανική Ένωση Κέντρων Ελέγχου Δηλητηριάσεων (AAPCC) το 2018. Περίπου οι μισές από αυτές, καταναλώθηκαν εσκεμμένα.

Τουλάχιστον 10 θάνατοι έχουν συνδεθεί με τυχαία κατάποση τους κατά το παρελθόν, σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων.

Δύο από τους θανάτους ήταν μικρά παιδιά, ενώ τα άλλα οκτώ αφορούσαν ηλικιωμένους με άνοια.

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr