Γλυκό κουταλιού καρπούζι

Υλικά

1 κιλό φλούδα καρπουζιού
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό μέλι
2 φλιτζάνια νερό
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
χυμό 3 λεμονιών

Διαδικασία


Καθαρίζετε τη φλούδα ώστε να μείνει το άσπρο μέρος. Αφαιρείτε την κόκκινη ψίχα και την κόβετε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια. Σκεπάζετε τα κομμάτια με νερό και ρίχνετε το χυμό 2-3 λεμονιών. Τα αφήνετε να μείνουν 1½ με 2 ώρες.

Τα στραγγίζετε πρώτα σε σουρωτήρι και μετά σε πετσέτα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμάτια να βράσουν για 15 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να μείνει 18 ώρες.


Προσθέτετε το μέλι και ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Προς το τέλος ρίχνετε δύο κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.

Μεταφέρετε το γλυκό, καυτό, σε αποστειρωμένα βάζα. Τα σφραγίζετε και τα γυρίζετε ανάποδα. Τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

fumara