Η γηραιότερη γυναίκα 116 ετών, αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας.
Www.true.gr

Η γηραιότερη γυναίκα 116 ετών, αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας.

Στις 9 Μαρτίου 2019, η Kane Tanaka από την Φουκουόκα της Ιαπωνίας, κέρδισε βραβείο γκίνες, ως το γηραιότερο άτομο που ζει με ηλικία 116 ετών.

Παρά την ηλικία και τα θέματα υγείας της, η Kane είναι πολύ χαρούμενη και απολαμβάνει κάθε στιγμή της ζωής της. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε όταν έμαθε ποια είναι η καθημερινότητα αυτής της αξιόλογης γυναίκας.

Ο Kane Tanaka, γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1903. Ήταν το έβδομο παιδί της οικογένειάς της και απέκτησε 5 παιδιά από το γάμο της με τον Hideo Tanaka, τον οποίο γνώρισε για πρώτη φορά την ημέρα του γάμου τους. Ο Hideo δούλευε σε οικογενειακή επιχείρηση εστίασης με παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά και ζυμαρικά.
Το 1937, ο Hideo κλήθηκε για στρατιωτική θητεία και η Kane ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, φτιάχνοντας κέικ ρυζιού. Ο πρώτος γιος της Kane, Nobuo, κλήθηκε επίσης στο στρατό το 1943, κρατήθηκε αιχμάλωτος και κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του το 1947, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Kane συνέχισε να εργάζεται στο οικογενειακό κατάστημα μέχρι να συνταξιοδοτηθεί, στην ηλικία των 63 ετών.

Ποια είναι τα μυστικά της Kane Tanaka για να ζήσεις μια μεγάλη και ευτυχισμένη ζωή; Υπάρχουν κάποιες πρακτικές συμβουλές που αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων της:


  • Ξυπνήστε νωρίς. Η Kane συνήθως ξυπνάει στις 6 π.χ. και είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη μέρα της.
  • Καλλιεργήστε το μυαλό σας. Μια από τις αγαπημένες της συνήθειες, είναι τα μαθηματικά.
  • Να είστε ενεργητικοί και κοινωνικοί. H Kane είναι εξπέρ στα επιτραπέζια παιχνίδια και λατρεύει να παίζει. Το αγαπημένο της παιχνίδι, είναι το Othello.
  • Να τρώτε πολλές σοκολάτες και να πίνετε πολύ καφέ. Αυτό είναι το μυστικό της! Στην τελετή βράβευσης των βραβείων γκίνες, έδωσαν στην Kane  ένα κουτί σοκολατάκια. Όταν την ρώτησαν πόσα σκοπεύει να φάει, απάντησε 100.”

Στη συνέντευξη που έδωσε στην ηλικία των 113. «Εφόσον έφτασα τόσο μακρυά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να προσπαθήσω σκληρότερα. Θα κάνω το καλύτερό που μπορώ!» Το 2018 είπε θέλει να ζήσει μέχρι την ηλικία των 120 ετών.

ΠΗΓΗ: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr