Γιώργος Κύρτσος για Θεία Κοινωνία: «Εγώ δεν θα πήγαινα με τίποτα να μεταλάβω – Περιττό ρίσκο»
Www.true.gr

Γιώργος Κύρτσος για Θεία Κοινωνία: «Εγώ δεν θα πήγαινα με τίποτα να μεταλάβω – Περιττό ρίσκο»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος τοποθετήθηκε εναντίον της Μετάληψης από τους πιστούς σε τηλεοπτική εκπομπή, με αφορμή το άνοιγμα των εκκλησιών.

Την χαρακτήρισε μάλιστα ως «περιττό ρίσκο».

Ο κ. Κύρτσος, σχολίασε αρνητικά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στα αποκαλυπτήρια της νέας πλατείας Ομονοίας, την Πέμπτη το βράδυ, ανέφερε για την εκκλησία και τη Θεία κοινωνία πως

«το κλίμα στην Ελλάδα είναι διαφορετικό, θα μπορούσε η Εκκλησία της Ελλάδας να πάρει την πρωτοβουλία, γιατί μετά θα μπούμε στην επιβολή της άποψης της εκτελεστικής εξουσίας. Πρέπει να βρούμε τρόπο να ενώσουμε δυνάμεις. Δεν είναι απλό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, αλλά τίποτα δεν είναι απλό, ο κορωνοϊός είναι στη ζωή μας».


«Εγώ δεν θα πήγαινα με τίποτα να μεταλάβω. Αυτοί που το κάνουν αναλαμβάνουν περιττό ρίσκο. Η Εκκλησία πρέπει να προστατεύσει τους πιστούς της», πρόσθεσε.

Παρά τις δηλώσεις του κ.Κύρτσου πάντως οι εκκλησίες ανοίγουν κανονικά αύριο Κυριακή με τις τελικές λεπτομέρειες να ρυθμίζονται τα τελευταία 24ωρα.

Η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο της εκφράζει την ανάγκη της τήρησης όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό. Από τις κοινωνικές αποστάσεις μέχρι και τα αντισηπτικά. Μάλιστα στην εγκύκλιο που θα διαβαστεί αύριο Κυριακή σε όλους τους ναούς της χώρας τονίζεται πως


«ως γνωστόν, η προσέλευσή μας στις κοινές λατρευτικές συναντήσεις μας γίνεται υπό τας προϋποθέσεις που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κορονοϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Οφείλουμε ως εκκλησιαστικό σώμα, να εφαρμόσουμε επ’ ακριβώς και αυτές τις συστάσεις».

Ακόμη η εγκύκλιος προσθέτει πως «η Εκκλησία συνεργάσθηκε και συνεργάζεται με την Πολιτεία και με την ειδική επιστημονική επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Γι’ αυτό και πάλι σας προτρέπουμε σε πιστή εφαρμογή όλων των συστάσεων της ειδικής επιστημονικής επιτροπής».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «η συνεργασία μας αυτή σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασε όρια τα οποία η ορθόδοξος πίστη και ζωή μας, αλλά και η παράδοσή μας, έχουν θέσει (…) Κόκκινες γραμμές ούτε ξεπεράσθηκαν ούτε θα ξεπεραστούν. Η περίοδος που παρήλθε ήταν σκληρή και πικρή για όλους μας. Κυριολεκτικά, ματώσαμε για την απουσία σας από τους ναούς»

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr