Οι Γιατροί επέμεναν πως ήταν Έγκυος. Όταν όμως είδαν τα Αποτελέσματα του Υπέρηχου, Πάγωσαν…

Όλοι έχουμε διαβάσει ιστορίες ανθρώπων που έμαθαν πως έπασχαν από ένα σοβαρό θέμα υγείας αλλά δεν το ήξεραν μέχρι τελευταία στιγμή. Έχουμε δει επίσης ιστορίες γυναικών που δεν είχαν καταλάβει πως ήταν έγκυες μέχρι την ημέρα του τοκετού.

Η Keely Favell από την Βρετανία υποβλήθηκε πέρυσι σε μία επέμβαση για να αφαιρεθεί μία κύστη 25 κιλών από τις ωοθήκες της. Είχε το μέγεθος ενός μικρού παιδιού! Οι γιατροί επέμεναν πως ήταν έγκυος παρά τις ιατρικές εξετάσεις.

Η Favell είπε πως άρχισε να παίρνει βάρος το 2014 και έκανε ακόμα και μερικά τεστ εγκυμοσύνης για να αποκλείσει την πιθανότητα. Θεώρησε έτσι πως απλά πάχαινε και συνέχισε την ζωή της. 

Όσο το στομάχι της μεγάλωνε, άγνωστοι άρχισαν να την ρωτούν πότε περιμένει να γεννήσει και εκείνη μερικές φορές τους απαντούσε καταφατικά για να αποφύγει την ντροπή.

Όταν μία μέρα λιποθύμησε στην δουλειά το 2016, αυτό ήταν αρκετό για να την τρομάξει και να την κάνει να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Η Favell είπε πως οι γιατροί συνέδεσαν την λιποθυμία της με υπερβολική πίεση και εκείνη αποδέχτηκε την εξήγηση.

Έγινε ξανά και οι γιατροί υπέθεσαν πως η θεραπεία για την ακμή ήταν η αιτία. Αλλά παρόλο που σταμάτησε την αγωγή, το περιστατικό συνέβη ξανά μετά από μερικούς μήνες.


Επέμενε να της κάνουν ξανά εξέταση αίματος, η οποία έδειξε πως δεν περίμενε παιδί. Παρόλο που ο γιατρός της πίστευε πως ήταν έγκυος, εκείνη πήγε για υπέρηχο. Από εκεί, τα πράγματα πήραν μία απρόσμενη τροπή.

Όταν ο γιατρός της είδε το αποτέλεσμα, της είπε να κάνει αξονική. Τότε ήταν που επιβεβαιώθηκε πως είχε μία τεράστια κύστη στις ωοθήκες της.

Αργότερα κανονίστηκε να γίνει η επέμβαση αφαίρεσής της. Μετά από 5 ώρες στο χειρουργείο, της είχε φύγει επιτέλους ένα τεράστιο βάρος. Είπε σε μία συνέντευξη:

«Τότε κατάλαβα πόσο δυσκολευόμουν ακόμα και στα απλά πράγματα όπως το να οδηγήσω το αμάξι μου ή να ανεβώ στις σκάλες. Μετά την επέμβαση ξαναβρήκα την ζωή μου. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη προς τον γιατρό μου.»


Είναι συνηθισμένο τέτοιες κύστες να περνούν απαρατήρητες για μεγάλα χρονικά διαστήματα επειδή κάποιες γυναίκες βιώνουν μεγάλη δυσφορία και έντονο πόνο ενώ άλλες όχι. Είναι σημαντικό να προσέχουμε την υγεία μας και να επιμένουμε εάν νιώθουμε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με το σώμα μας.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι πόνος, πρήξιμο στην κοιλιά, αλλαγές στην περίοδο, κράμπες και τρίχες στο πρόσωπο.

Ευτυχώς για την Keely η ανάρρωσή της πήγε πολύ καλά και οι γιατροί της είπαν πως μπορεί και να κάνει και παιδιά εάν το επιλέξει. 

Πώς σας φάνηκε η ιστορία της; Έχει ακούσει ποτέ ξανά κάποια παρόμοια ιστορία;

ΠΗΓΗ: tiphero.com