Γιατί τα Εγκλήματα ήταν μία από τις καλύτερες σειρές της τηλεόρασης
Www.true.gr

Γιατί τα Εγκλήματα ήταν μία από τις καλύτερες σειρές της τηλεόρασης

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Εγκλήματα: Μία σειρά η οποία απορρίφθηκε και πέρασε από 40 κύματα μέχρις ότου να καταφέρει σήμερα να θεωρείται διαχρονική και αξεπέραστη. Το συγγραφικό ταλέντο του Λευτέρη Παπαπέτρου ξεδιπλώθηκε σε όλο του το μεγαλείο, μέσα από ένα σενάριο μαύρης κωμωδίας το οποίο μας χάρισε αθάνατες και βιτριολικές ατάκες. Μία σειρά που όσα χρόνια και να περάσουν, πάντοτε θα βλέπεται και θα αγαπιέται και από νέους τηλεθεατές.

Ας δούμε τους πιο σημαντικούς λόγους που έκαναν αυτή τη σειρά να θεωρείται τόσο ριζοσπαστική όσο και μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα (ειδικά για την περίοδο της πρώτης προβολής της).

*Γιατί έδειξε τις κακόφημες πιάτσες και έβαλε ως πρωταγωνίστρια μία γυναίκα η οποία εκδίδεται, δεν ντρέπεται για αυτό που είναι και παραμένει πάντοτε υπερήφανη για τον εαυτό της.


*Η γυναίκα στη σειρά δεν είναι αδύναμη, καμία ηρωίδα και πρωταγωνίστρια της σειράς αυτής δεν είναι φοβισμένη και δειλή. Η Σωσώ είναι μία δολοφόνος η οποία μπορεί απλά και μόνο με μία της ματιά να προκαλεί τρόμο αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί και πηγή άφθονου γέλιου, ενώ η Φλώρα διεκδικεί ξανά το δικαίωμά της στον έρωτα, απογοητευμένη σε έναν δυστυχισμένο γάμο.

*Γιατί ήταν εκείνη η σειρά που πραγματεύτηκε θέματα ταμπού για την κοινωνία εκείνης της εποχής και μίλησε για αυτά ανοιχτά και χωρίς φόβο: η συζυγική απιστία, ο διαφορετικός σεξουαλικός προσανατολισμός, ο Μιχαλάκης που ψάχνει τη σεξουαλική του ταυτότητα και είναι διχασμένος, όλα αυτά προκάλεσαν μία πρωτόγνωρη αίσθηση στην κοινή γνώμη. Ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για τη «νομιμοποίηση» της μαύρης κωμωδίας στην τηλεόραση και φέρνοντας όλα αυτά τα θέματα στο προσκήνιο.

*Γιατί έκανε εγκλήματα και δολοπλοκίες να χαρίζουν στιγμές γέλιου, βγάζοντας από πάνω τους το αίσθημα της αγωνίας και του φόβου. Στα Εγκλήματα συναντάμε τη χαρά και τη λύπη, το αίσθημα του φόβου και της αγωνίας να συνυπάρχουν αρμονικά.


Δε χωράει αμφιβολία, ότι αυτή η σειρά θα ανήκει πάντα στις καλύτερες της Ελληνικής τηλεόρασης όλων των εποχών.

 

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr