Γιατί Πρέπει να Ντύνεσαι Καλά, Όταν Πρόκειται να Ταξιδέψεις με Αεροπλάνο

Σας αρέσει να ντύσετε με τα καλύτερα σας ρούχα προτού επιβιβαστείτε σε μια πτήση; Εάν ναι, τότε μπορείτε να έχετε με μια πιο φιλική εμπειρία πτήσης – και ακόμη λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια – από τους συνεπιβάτες σας! Να γιατί …

Ντυθείτε για τους αεροσυνοδούς – και απολαύστε μια αναβάθμιση

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένα από τα πιο προσβλητικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε έναν αεροσυνοδό είναι να εμφανιστείτε στο ατημέλητοι στην πτήση.

Η συγγραφέας Sophie Claire-Hoeller από το Insider αναφέρει λεπτομερώς την πρόσφατη εμπειρία της με μία αεροσυνοδό που της έκανε κομπλιμέντο για τις μπότες της, μια τυχαία συνάντηση που κατέληξε αποκαλύπτοντας πολλά για τον τρόπο με τον οποίο τα προνόμια δίνονται στις πτήσεις.

Σύμφωνα με αυτήν, η υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους «έξυπνους» επιβάτες επειδή «κανείς δεν το κάνει πια».

Τώρα, ντυμένοι ωραία για την πτήση σας δεν θα φέρει μόνο φιλοφρονήσεις – μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια αναπάντεχη αναβάθμιση. Σε συνέντευξή της στους New York Times, η επί χρόνια υπάλληλος της United Airlines, Kate Linder, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αλήθεια για το ντύσιμο.

«Θα καταλάβω ότι όταν βλέπω κάποιον να έρχεται στο αεροπλάνο και να είναι ντυμένος όμορφα και τα παιδιά του ντυμένα ωραία, θα το προσέξω» λέει η Linder.

Φυσικά, καμία αεροπορική εταιρεία δεν θα βγει και θα αποκαλύψει την προκατάληψη της γκαρνταρόμπας, αλλά υπάρχουν πολλά ανεκδοτολογικά στοιχεία που ισχυροποιούν το επιχείρημα. Ο George Hobica, ιδρυτής της Airfare Watchdog, θυμάται πότε αυτή η συγκεκριμένη πτυχή των αεροπορικών ταξιδιών έγινε σαφής σε αυτόν.

Αφού επιλέχθηκε από μια ομάδα επιβατών για αναβάθμιση σε πρώτη κατηγορία, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αγοράσει τέτοιο εισιτήριο στην αεροπορική εταιρεία, ο Hobica συνειδητοποίησε κάτι – αυτός ήταν ο μόνος στην πύλη που δεν φορούσε «σανδάλια ή ρούχα γυμναστικής».

Αφού αναγνώρισε αυτή τη λεπτομέρεια, ζήτησε από μία υπάλληλο της πύλης της Lufthansa ποιες ήταν οι σκέψεις της σχετικά με τη θεωρία του.

«Μου είπε ότι θα αναβαθμίσει τους ανθρώπους με βάση το πόσο όμορφοι είναι, αν είναι έγκυος ή πόσο ωραία είναι ντυμένοι», λέει ο Hobica.

Λοιπόν, αυτό το επικυρώνει ..

Σίγουρα, η προτίμηση δεν μπορεί να θεωρηθεί δίκαιη, αλλά είναι σαφές ότι, όταν δοθεί η επιλογή, οι αεροσυνοδοί θα προτιμούσαν να τοποθετήσουν τους επιβάτες στην πρώτη ή στην business θέση, αν φαίνονται ωραίοι και αξιοπρόσεκτοι. Δεν πρόκειται για ψέμα – είναι λίγο ελιτιστική στάση, αλλά έτσι λειτουργεί ο κόσμος, παιδιά!

Γιατί κάποιες αεροπορικές εταιρείες είχαν αρκετούς πρόχειρα ντυμένους επιβάτες

Τον Μάρτιο, η United Airlines δέχθηκε κριτική για την εφαρμογή μιας ελάχιστα γνωστής πολιτικής σε μια πτήση από το Ντένβερ στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με έναν επιβάτη, δύο νεαρά κορίτσια που φορούσαν γκρι κολάν τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο τους, εκτός αν έκαναν «προσαρμογές» στα ρούχα τους.

Χωρίς καμία έκπληξη, η ιστορία έγινε viral, ακόμη και προσέλκυσαν την προσοχή διασημοτήτων όπως της Chrissy Teigen και της Patricia Arquette, ο οποίες δημοσίως διαμαρτυρήθηκαν στη United για την επιβολή της παράξενη πολιτικής.

Όπως αποδείχθηκε, οι νεαρές επιβάτισσες πετούσαν στην πραγματικότητα με το λεγόμενο «United Pass», ένα προνόμιο που παρέχεται μόνο σε φίλους ή μέλη της οικογένειας των εργαζομένων της United Airlines. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, οι κανόνες ορίζουν σαφώς ότι οι επιβάτες αυτοί δεν θα μπορούν να επιβιβάζονται εάν φορούν, μεταξύ άλλων, κολάν.

Αν αφήσουμε τις πολιτικές στην άκρη, αυτό που κάνει αυτό το συγκεκριμένο γεγονός τόσο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι, παρά τη συντριπτικά αρνητική ανταπόκριση του κοινού, η United αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη.

Δεν λέμε ότι συμφωνούμε με την πολιτική αυτή καθ ‘εαυτήν, αλλά η απροθυμία τους να συμβιβαστούν, μας έκανε να το ξανασκεφτούμε αν θα φορέσουμε κολάν στην επόμενη πτήση μας!