“Γιατί με πολεμάς” είπε ο Ερντογάν στον Τσίπρα! Η απάντηση και το “τουρκικό άγχος”

Ο Ερντογάν ρωτά τον Έλληνα πρωθυπουργό “γιατί τον πολεμά στην Κύπρο”, ο υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ σπεύδει στη Λιβύη προς αναζήτηση συμμαχιών ,σε μια χώρα που δεν υπάρχει κυβέρνηση και η ναυτική παρουσία των Τούρκων στην Κύπρο αυξάνεται! Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία είναι και νευρική και αγχωμένη και γι΄ αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Σύμφωνα με όσα είπε στην πρωινή του εκπομπή ο Δήμος Βερύκιος η συνομιλία που είχαν χθες στο Παρίσι Τσίπρας και Ερντογάν έχει ενδιαφέρον. Ο Ερντογάν με χαμόγελο και “φιλική διάθεση” χαιρέτησε τον Α.Τσίπρα λέγοντας του: “Γιατί με πολεμάς στην Κύπρο”; Η απάντηση σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Δ.Βερύκιου ήταν στο ίδιο “χαλαρό κλίμα”. Χαμογελώντας ο Τσίπρας απάντησε στον Ερντογάν ότι “φυλάω τα ρούχα μου”. Ο Ερντογάν του υπενθύμισε ότι τον περιμένει στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τη σύζυγό του.

Το ποιος “πολεμά” στην Κύπρο το δείχνουν οι αριθμοί: οι Τούρκοι έχουν πέντε μονάδες επιφανείας κι ένα υποβρύχιο να συνοδεύουν το Barbaros. Η Ελλάδα έχει στη περιοχή τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ. Αμερικανική παρουσία δεν υπάρχει όπως τη προηγούμενη περίοδο.

Όσο για το άγχος των Τούρκων στο οποίο αναφερθήκαμε; Ο τουρκικός Τύπος γράφει σήμερα, όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης, για ταξίδι του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χ.Ακάρ στη Λιβύη! Μια χώρα η οποία δεν γνωρίζουμε καλά ,καλά αν έχει κυβέρνηση. Τι έκανε ο Ακάρ εκεί; Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Ακάρ έδειξε στους Λίβυους χάρτες που αποδεικνύουν ότι “οι Έλληνες κλέβουν την ΑΟΖ σας”!

Οι χάρτες που έδειξε στους Λίβυους ο Ακάρ παρουσιάζουν τις γνωστές τουρκικές ανοησίες, σύμφωνα με τις οποίες το Καστελόριζο…δεν υπάρχει.

ΠΗΓΗ: militaire.gr