Γιατί ο Κωσταράκος “πυροβόλησε” κατά του Καμμένου που τον είχε διατηρήσει στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ;

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για όσα έγραψε ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος στο facebook, για τη διαχείριση των κονδυλίων στο προσφυγικό. Ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του νωρίτερα στη συνέντευξή του στο Militaire.gr.

Όμως η ενόχληση Καμμένου έχει άλλη διάσταση κι αυτό φάνηκε από την ένταση με την οποία μίλησε για το θέμα Κωσταράκου: “Στο προσωπικό στο οποίο αναφέρεται ο κ.Κωσταράκος, για το οποίο δήθεν ενδιαφέρεται δεν περιλαμβάνονται ο μάγειρας και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του στις Βρυξέλλες”, είπε στάζοντας “φαρμάκι”. Αναφερόταν στο θέμα της συνοδείας Κωσταράκου στις Βρυξέλλες. Θέμα που το Militaire.gr ,αλλά και άλλα ΜΜΕ έχουν αναδείξει με ένα ερώτημα: γιατί ήταν απαραίτητοι τόσοι πολλοί, πόσο κόστισαν στον φορολογούμενο πολίτη και τελικά η “ζυγαριά” κόστους της θέσης του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ και κέρδους της χώρας προς τα που γέρνει; Επίσημη απάντηση δεν δόθηκε ποτέ και όλα τα έγγραφα της αποστολής των Βρυξελλών έχουν χαρακτηριστεί…απόρρητα!

Η ΝΔ δεν έβγαλε…τσιμουδιά! Και πως να μιλήσει αφού δική της κυβέρνηση έκανε όλη την προεργασία, που επίσης κόστισε, για να πάρουμε τη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Επιπλέον η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε άψογη συνεργασία με τον κ.Κωσταράκο την εποχή της μεγάλης καταιγίδας στις ΕΔ. Τότε που οι περικοπές έπεφταν βροχή και από το ΓΕΕΘΑ δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.

Παρόλα αυτά μετά από την κυβερνητική αλλαγή του 2015, ο ίδιος ο Καμμένος επέμεινε να μην γίνει αλλαγή στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και κράτησε τον Κωσταράκο στη θέση του. Επιλογή που δεν ήταν εύκολη. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσαν μ΄ ένα “κολάζ” φωτογραφιών. Μία από το γερμανικό νεκροταφείο στο Διόνυσο, όπου ο κ.Κωσταράκος είχε πάει σε τελετή για τους Γερμανούς στρατιώτες της κατοχής που είναι θαμμένοι εκεί. Ήταν ο πρώτος και μοναδικός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που είχ επιλέξει να πάει σε τέτοια τελετή. Η δεύτερη φωτογραφία ήταν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από το σκοπευτήριο της Καισαριανής. Εκεί που είχε πάει αμέσως μετά από την ορκωμοσία του, για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη των εκετελεσθέντων από τους Γερμανούς. Ποιος θα περίμενε ότι η κυβέρνησή του ,στο πρώτο ΚΥΣΕΑ κρίσεων που θα έκανε θα διατηρούσε τον κ.Κωσταράκο στη θέση του;


Ο Καμμένος έπαιξε ρόλο στην απόφαση. Η σχέση του με τον Κωσταράκο παρέμεινε καλή και απόδειξη είναι ότι ακόμη κι όταν το ΓΕΕΘΑ βρέθηκε σε αντιπαράθεση με τον Κωσταράκο, για τον επαναπατρισμό στελεχών από τη συνοδεία Κωσταράκου, για λόγους οικονομίας, ο ΥΕΘΑ προσπάθησε να λειτουργήσει ως “πυροσβέστης”. Ούτε τα όλο και συχνότερα “ποσταρίσματα” Κωσταράκου στο facebook τον ενοχλούσαν, μέχρι που έγραψε το κείμενο για τα κονδύλια του προσφυγικού. Όπως προέκυψε από την αναλυτική ενημέρωση που έκαναν χθες Καμμένος και Ρήγας, 1,6 δις ευρώ για το προσφυγικό δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν στο ΥΠΕΘΑ.

Πολλοί ψάχνουν να βρουν ,γιατί ο κ.Κωσταράκος γράφει διαρκώς στο facebook, εκφράζοντας απόψεις , θέσεις και προβληματισμούς για τις ΕΔ που ακυρώνονται από την ίδια τη ζωή: ήταν Α/ΓΕΕΘΑ σχεδόν 4 χρόνια! Δεν έκανε τίποτα απ΄ όσα τώρα αναφέρει στα κείμενά του, σαν να μην πέρασε καν από τις ΕΔ ο ίδιος!


Η πιο εύκολη εξήγηση που δίνουν κάποιοι είναι ότι ο κ.Κωσταράκος θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Δεν έχει υπάρξει καμία πρόσφατη πρόταση, όχι μόνο από τη ΝΔ, αλλά από κανένα κόμμα. Δεν θα εκπλαγούμε καθόλου αν μετά απ΄ όσα είπε ο Καμμένος χθες, σπεύσουν τώρα να του προτείνουν. Στη ΝΔ είναι διαπιστωμένο ότι έχουν ελάχιστη σχέση με το χώρο της Εθνικής Άμυνας και τους αξιόλογους απόστρατους που έχουν στον τομέα Άμυνας δεν τους ακούν. Για την ακρίβεια, η ηγετική ομάδα της ΝΔ δεν τους συναντά καν!

Συνεπώς τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά προς το παρόν τίποτα χειροπιαστό δεν υπάρχει.

πηγή: militaire.gr