«Γιατί μου το έκανες αυτό; Ήμουν μόλις 14 ετών». Η συγκλονιστική στιγμή που γυναίκα αντικρίζει τον τζιχαντιστή βιαστή της
Www.true.gr

«Γιατί μου το έκανες αυτό; Ήμουν μόλις 14 ετών». Η συγκλονιστική στιγμή που γυναίκα αντικρίζει τον τζιχαντιστή βιαστή της

Μια συγκλονιστική στιγμή ανάμεσα σε ένα θύμα του ISIS και τον βιαστή της μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση. Η Ashwaq Hajji Hameed, απήχθη σε ηλικία 14 ετών από μέλη του ISIS και πωλήθηκε σαν σκλάβα του σεξ σε μέλος της οργάνωσης. Λίγα χρόνια πριν, κατάφερε να αποδράσει στην Γερμανία.

Το 2018 πέτυχε τυχαία σε δρόμο της Στουτγάρδης τον βιαστή της, Abu Human, ο οποίος τη σταμάτησε λέγοντάς της απειλητικά «Ξέρω πού μένεις». Η κοπέλα μέσα σε λίγες ώρες έφυγε από την πόλη που διέμενε με τον πατέρα της και εγκαταστάθηκε σε στρατόπεδο προσφύγων στο Ιράκ.

Σήμερα, και ενώ το Ιράκ έχει ανακτήσει τα εδάφη από τον ISIS, ο τζιχαντιστής Abu Humam βρίσκεται στη φυλακή. Οι αρχές του Ιράκ της έδωσαν την ευκαιρία να τον «αντιμετωπίσει» και να του ζητήσει δημόσια εξηγήσεις για το κακό που της έκανε στα 14 της χρόνια.

Ο ίδιος όπως φαίνεται στο βίντεο. δεν σήκωσε το βλέμμα του από το πάτωμα, ούτε όταν η Ashwaq έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης από την φόρτιση. «Μου κατέστρεψες τη ζωή την ημέρα που με βίασες, όταν ήμουν μόλις 14 ετών», ξεκινάει να λέει η κοπέλα στον πρώην μαχητή του ISIS, ενώ του ζητάει να σηκώσει το κεφάλι του και να την κοιτάξει στα μάτια. Εκείνος βάζει τα κλάματα και παραμένει με τα μάτια καρφωμένα στο πάτωμα.Συνεχίζοντας, η Ashwaq ξεσπώντας σε λυγμούς τον ρωτάει «γιατί μου το έκανες αυτό;», χωρίς ωστόσο να πάρει την παραμικρή απάντηση. «Σήκωσε το κεφάλι σου. Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί;

Επειδή είμαι Γιαζίντι; Ήμουν μόνο 14 όταν με βίασες. Σήκωσε το κεφάλι σου. Έχεις αδερφή; Συναισθήματα; Κάποια τιμή; Ήμουν 14 χρονών. Η ηλικία της κόρης σου! Του γιου σου! Η ηλικία της αδερφής σου!». «Μου έχεις καταστρέψει τη ζωή. Μου πήρες τα πάντα. Όλα όσα ονειρεύτηκα. Τώρα όμως, ξέρεις τι είναι τα βασανιστήρια. Ξέρεις τι είναι η μοναξιά». * Η Ashwaq είναι μία Γιαζίντι. Πρόκειται για εθνοθρησκευτική ομάδα με ινδοϊρανικές ρίζες.

Η θρησκεία τους, ο Γιαζιντισμός, αποτελεί κλάδο του Γιαζντανισμού και θεωρείται ως ένα εξαιρετικώς συγκριτικό θεολογικό σύμπλεγμα τοπικών κουρδικών πίστεων, που περιέχει επίσης ζωροαστρικά στοιχεία. Πιστεύουν στον Θεό ως δημιουργό του κόσμου, τον οποίο έθεσε υπό τη φροντίδα επτά θεϊκών υπάρξεων ή αγγέλων, ο αρχηγός των οποίων είναι ο Μελέκ Τάους, ο άγγελος Παγώνι όπως ονομάζεται….

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr