Γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς τους ερωτευμένους!

Τα παιδιά δεν κάνουν αυτό που τους λέμε, αλλά αυτό που τους δείχνουμε. Και ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που οφείλουμε να τους δώσουμε, είναι αυτό της αγάπης και του έρωτα!

Όταν, λοιπόν, βλέπουν τους γονείς τους αγαπημένους και ερωτευμένους, ενώ τα θεμέλια της σχέσης τους είναι ο σεβασμός, ο θαυμασμός και η αλληλοεκτίμηση, τότε διδάσκονται ένα μοντέλο σχέσης που θα επιδιώξουν να αποκτήσουν κι εκείνα στην ενήλικη ζωή τους.

Είναι σημαντικό να μας βλέπουν ερωτευμένους
Ο έρωτας, η τρυφερότητα και τα όμορφα λόγια, όταν βγαίνουν αβίαστα και είναι μέρος της καθημερινότητας μας, δείχνουν στο παιδί πως η πραγματική αγάπη είναι ευγενική και ξέρει να φροντίζει! Ανακαλύπτουν πως όταν αγαπάς κάποιον είσαι κοντά του, τον βοηθάς, τον στηρίζεις και μοιράζεσαι μαζί του τις χαρές αλλά και τις στεναχώριες σου.

Αποκτούν ένα σωστό πρότυπο για τις μετέπειτα σχέσεις τους
Τα παιδιά βλέπουν την χαρά που μπορεί να προσφέρει σε έναν ερωτευμένο το φιλί, η αγκαλιά ή ένα τρυφερό βλέμμα του συντρόφου του. Βιώνουν την οικειότητα των γονιών τους και αντιλαμβάνονται πως ο έρωτας και η πραγματική αγάπη είναι ένα δώρο που αξίζει να το βρεις και να το διεκδικήσεις, χωρίς να συμβιβάζεσαι σε σχέσεις που σε πληγώνουν.

Τα παιδιά αναζητούν την ασφάλεια της αγάπης
Το αγαπημένο ζευγάρι, που ξέρει να συμβιώνει αρμονικά αλλά και να λύνει τις διαφωνίες του πολιτισμένα, αποτελεί το κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσουν τα παιδιά με ασφάλεια. Η ευτυχία, δεν χρειάζεται τυμπανοκρουσίες και πολυτελείς εκδηλώσεις για να υπάρξει… Αρκούν τα μικρά, καθημερινά πράγματα που μας δένουν και μας προσφέρουν γαλήνη, αγάπη και αρμονία.

Το παιδί που βλέπει τους γονείς του ερωτευμένους, ξέρει πως θα διαχειριστεί αργότερα τον έρωτα
Όταν τα παιδιά ζουν τον έρωτα των γονιών τους, μαθαίνουν να διαχειρίζονται παρόμοια συναισθήματα χωρίς να ντρέπονται. Στην κατάλληλη ηλικία, λοιπόν, και υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα μπορέσουν να καλωσορίσουν τον έρωτα , να τον χαρούν και να τον απολαύσουν χωρίς ακρότητες. Θα έχουν ήδη μάθει πως ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που για να ανθίσει χρειάζεται πάν απ’ όλα θαυμασμό.