Γιαννιτσά: Άντρας συνελήφθη με «μικροποσότητα μπουγάτσας» επειδή βρέθηκε σε ομιλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Www.true.gr

Γιαννιτσά: Άντρας συνελήφθη με «μικροποσότητα μπουγάτσας» επειδή βρέθηκε σε ομιλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στα Γιαννιτσά, με τις προληπτικές συλλήψεις πολιτών, εξακολουθούν να προκαλούν αντιδράσεις. Ο δικηγόρος των πολιτών έδωσε γαργαλιστικές λεπτομέρειες από τα όσα έγιναν…

Συνεχίζεται ο θόρυβος γύρω από τις προληπτικές προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά, την προηγούμενη Κυριακή, λίγο προτού φτάσουν στην πόλη για να μιλήσουν ο Φώτης Κουβέλης, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Ιωάννα Σηφάκη.

16 πολίτες βρέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για 2,5 ώρες και έπειτα υπέβαλαν μηνύσεις οι 11 εξ αυτών. Ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, βγήκε στους «Αταίριαστους» στον ΣΚΑΪ και έδωσε νέες γαργαλιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα συνέβησαν. Αφού δήλωσε πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα «προληπτικής προσαγωγής» υπογράμμισε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν αυτές.

«Χαρακτηριστικό είναι πως ένας άνθρωπος συνελήφθη με μικροποσότητα… μπουγάτσας στα χέρια» δήλωσε με τα γέλια των παρουσιαστών, να σκεπάζουν για λίγο τη φωνή του. Αμέσως μετά μίλησε και για τους υπόλοιπους.

Οι εξηγήσεις της αστυνομίας


«Οι προσαγωγές γίνονται με τη λογική να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και να προστατευτούν και άλλοι» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος και συνέχισε: «Ο διοικητής και ο επικεφαλής των μέτρων κρίνουν τα μέτρα που πρέπει να λάβουν… Άλλο σύλληψη άλλο προσαγωγή, και προφανώς οι συνάδελφοι έκριναν ότι πρέπει να γίνει προσαγωγή» ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος.

Σε κανένα σημείο πάντως δεν έγινε γνωστό το τι οδήγησε τους αστυνομικούς σε αυτές τις προσαγωγές. Τι έκαναν δηλαδή αυτοί οι 16 άνθρωποι και βρέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.

«Θα ήθελα να δω προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια, Σάββατο βράδυ, πριν δεχθεί επίθεση η διμοιρία των ΜΑΤ» σχολίασε ο γγ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. «Ο αξιωματικός υπηρεσίας μπορεί να κάνει επέμβαση, να κάνει συλλήψεις;» διερωτήθηκε ο κ. Μαυροειδάκος.

https://www.youtube.com/watch?v=mwYsBCU7tmo


Η μαρτυρία για όλα όσα συνέβησαν

Ο κύριος Κωνσταντίνος Πισμισάκης είναι ο ένας από τους 16 που κατέληξαν στο τμήμα. Μιλά και περιγράφει τα όσα έζησε μέσα στο αστυνομικό τμήμα: Για να καταλάβετε ένας γνωστός μου πήγε να βγάλει χρήματα και να πληρώσει τους υπαλλήλους του από μία τράπεζα περίπου 400 με 500 μέτρα μακριά από το σημείο που μιλούσε ο Κουβέλης, τον έπιασαν παίρνοντάς του και την κάρτα. Ένας άλλος πήγε να καταθέσει ένα δελτίο ΠΡΟΠΟ τον έπιασαν και αυτόν αλλά και τον ιδιοκτήτη του ΠΡΟΠΟ.

Μας πήγαν στο τμήμα και μας κράτησαν σχεδόν ως τη μία και τέταρτο. Ρωτούσαμε για ποιο λόγο μας κρατούσαν και κανείς δε μας έδωσε ουσιαστικά κάποια σαφή απάντηση. Εν τω μεταξύ εκεί κάποιοι από εμάς φωνάξαμε συνθήματα για τον ΠΑΟΚ, οι αστυνομικοί μας είπαν να σταματήσουμε γιατί αλλιώς θα μας πάνε στο κρατητήριο, και τους απάντησα ότι, ρε παιδιά εμείς δεν φωνάζουμε για τη Μακεδονία, ούτε έχουμε μπλε σημαίες. Καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου που έδωσε την εντολή να μας συλλάβουν.»

Πηγή : diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr