Γιάννα Αγγελοπούλου: Πήγε στη Μάνη με τσαντάκι … «τσαρούχι» [φωτο]
Www.true.gr

Γιάννα Αγγελοπούλου: Πήγε στη Μάνη με τσαντάκι … «τσαρούχι» [φωτο]

Με παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείου Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου, επέλεξε η Γιάννα Αγγελοπούλου, για τη συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821, στην Αρεόπολη Μάνης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συνδυάζοντας παραδοσιακά κομμάτια με σύγχρονα ρούχα, η κυρία Αγγελοπούλου δεν ήθελε απλώς να τιμήσει την περιοχή. Ηθελε να στείλει και το μήνυμα ότι ο λαϊκός πολιτισμός μας παραμένει επίκαιρος, ως στοιχείο της ταυτότητας μας, και ότι αξίζει να τιμηθεί και να προβληθεί στο πλαίσιο του επετειακού έτους.


Για παράδειγμα, το μανιάτικο γιλέκο και η ζώνη, ήταν κομμάτια που δάνεισε το μουσείο στο Χρισσό, ειδικά για την περίσταση στην κυρία Αγγελοπούλου. Το σύνολο συμπλήρωνε ένα πουκάμισο φτιαγμένο από την Αιμιλία Γιαννοπούλου, η οποία έχει ένα εργαστήριο ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών στον Πύργο Ηλείας, το οποίο αγόρασε πέρυσι η πρόεδρος της Επιτροπής και το τσαντάκι – τσαρούχι, δώρο από την εταιρεία Calista Crafts.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr