Γιαγιά 61 ετών, Γεννάει Υγιέστατο Μωρό Αλλά Αυτό Δεν Είναι το Ακραίο της Υπόθεσης

Είναι μια στιγμή ευτυχίας όταν η οικογένειά σας αποφασίζει να σας βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Σας στηρίζουν σε καταστάσεις και ποτέ δεν περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα. Αλλά αυτή η ιστορία είναι κάτι παραπάνω από όσες έχετε ακούσει. Ξεκίνησε με την 61χρονη Cecile Eledge που αποφάσισε να γίνει παρένθετη μητέρα για το γιο της, τον Mathew Eledge, και τον σύζυγό του, Elliot Dougherty. Όταν είχαν στο μυαλό τους την εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσουν ένα παιδί πριν από δύο χρόνια, η Cecile είπε ότι θα δεχόταν με μεγάλη χαρά να γίνει παρένθετη μητέρα. Επέμενε ότι «αγάπησε την εγκυμοσύνη» και, αν της δινόταν μια ευκαιρία πάλι, θα το έκανε ξανά μέσα σε μια στιγμή.

Το ζευγάρι καταχάρηκε με την προσφορά. Όταν ο Matthew είπε στην ενδοκρινολόγο Dr. Carolyn Maud Dougherty για την ιδέα της μητέρας του, ήταν στην ευχάριστη θέση να ακούσουν ότι θα μπορούσαν πραγματικά να το θεωρήσουν ως επιλογή. Δεδομένου ότι το τελευταίο μωρό της γεννήθηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια και είχε περάσει στην εμμηνόπαυση πριν από 10 χρόνια, η Cecile έπρεπε να υποβληθεί σε τεστ. Οι εξετάσεις περιελάμβαναν τεστ Παπανικολάου, εξετάσεις αίματος και χοληστερόλης, μαστογραφία και υπερηχογράφημα, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν άριστης υγείας και μπορούσε να κυοφορήσει ένα μωρό.

Αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη ευλογία που έλαβαν ο Matthew και ο Elliot από την οικογένειά τους. Αυτή τη φορά ήταν η 26χρονη αδελφή του Elliot, η Lea Yribe, που αποφάσισε να δωρίσει μερικά από τα ωάριά της. Με τη συμβολή της Lea, το μωρό θα έπαιρνε σιγά σιγά σάρκα και οστά.

Μόλις η Cecile αναγνωρίστηκε ως κατάλληλη παρένθετη, υπέστη επίσης μια σειρά από ορμονικές θεραπείες. Τα ωάρια που γονιμοποιήθηκαν με το σπέρμα του Mathew εμφυτεύτηκαν με επιτυχία στη μήτρα της Cecile. Έμεινε έγκυος στην πρώτη προσπάθεια εμφύτευσης.

Η Cecile είχε μια δύσκολη εγκυμοσύνη με την αρτηριακή πίεση να εκτινάσσεται λόγω της ηλικίας της. Είχε επίσης φοβερή ναυτία το πρωί. Παρά τις δυσκολίες, τελικά γέννησε την εγγονή της, την Uma τη Δευτέρα. Εξέπληξε ακόμη και τους γιατρούς με τη φυσική γέννα, αντί για καισαρική επέμβαση που περίμεναν.

Το ζευγάρι ήταν πολύ εκφραστικό με τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια του τοκετού και της γέννας. Ήταν συγκλονισμένοι καθώς έκλαιγαν ανεξέλεγκτα βλέποντας μια δυνατή Cecile να φέρνει την κόρη τους στον κόσμο.

«Δεν ξέρω πώς να την περιγράψω, είναι απίστευτη, νιώθω απίστευτο σεβασμό γι ‘αυτήν και είμαι τόσο ευγνώμων για όσα έκανε», δήλωσε ο 32χρονος Matthew στη Daily Mail. «Μεγαλώνοντας πάντα πειράζαμε τη μαμά μας, είναι πολύ χαριτωμένη και γλυκιά. Σε εκείνη την αίθουσα κατά τη διάρκεια του τοκετού ήταν μια τόσο σπλαχνική στιγμή. Όλα τα αστεία σταμάτησαν. Ήταν σαν πολεμίστρια- τόσο δυνατή. Τρέφω τόσο βαθύ σεβασμό γι ‘αυτήν και την θαυμάζω επειδή είναι απίστευτη γυναίκα.»

Ο Matthew, καθηγητής γυμνασίου, δήλωσε ότι η Cecile δεν ήταν δύσκολο να παραδώσει την Uma. «Είπε ότι σε όλη τη διαδικασία ότι δεν είδε ποτέ την Uma ως το μωρό της, την έβλεπε σαν εγγονή της», είπε ο Matthew. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που την ώθησε ήταν αυτή η μαγική στιγμή που παρουσίασε την εγγονή της στον γιο της. «Στην πραγματικότητα, ήταν τόσο εξαντλημένη μετά την εγκυμοσύνη και τη γέννα που είπε ότι ήταν πραγματικά ευτυχής που την παραδίδει πριν ξεκινήσει η πραγματική σκληρή δουλειά», πρόσθεσε αστεία. «Είπε ότι όλη η διαδικασία άξιζε τον κόπο στο τέλος.»

Η φωτογράφος Ariel Panowicz φωτογράφησε τον Matthew και τον Elliot και όλη τη συναισθηματική τους εμπειρία. Απαθανάτισε το ζευγάρι να κοιτάζει την κόρη τους για πρώτη φορά, καθώς η γενναία γιαγιά κρατούσε το μωρό στα χέρια της.

Σχολιάζοντας τους ρόλους της Lea και της Cecile για την ύπαρξη της Uma, ο Mathew πρόσθεσε: «Η όλη εμπειρία πίσω από όλα αυτά είναι τόσο ξεχωριστή.» Οι πράξεις καλοσύνης και όλη η υποστήριξη ήταν πραγματικά συγκινητικές. Η Uma θα έχει τώρα μερικά απίστευτα γυναικεία πρότυπα μεγαλώνοντας. Ανυπομονώ να αναπτύξει έναν απίστευτα ιδιαίτερο δεσμό με τις δυο τους.»