Καλαμάτα: Η μεγάλη αλλαγή για τη Μυρτώ που κακοποιήθηκε στα βράχια της Πάρου [pic]
Www.true.gr

Καλαμάτα: Η μεγάλη αλλαγή για τη Μυρτώ που κακοποιήθηκε στα βράχια της Πάρου [pic]

Η μικρή Μυρτώ μεγαλώνει αλλά οι δυσκολίες συνεχίζονται. Η εικόνα της πλέον είναι διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν…

Η Μυρτώ που κακοποιήθηκε στα βράχια της Πάρου από τον Πακιστανό »δράκο», επέστρεψε πρόσφατα, σε ένα σπίτι που της παραχωρήθηκε στην Αθήνα. Η 20χρονη πλέον δίνει ακόμη μάχη ζωής και με τη βοήθεια της μητέρας της που δεν την αφήνει λεπτό κατάφερε να ξεπεράσει σιγά σιγά κάποιες από τις δυσβάσταχτες δυσκολίες της. Έτσι η Μυρτώ όπως έκανε γνωστό η μητέρα της, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, μετά από πέντε χρόνια πήγε στο λούνα παρκ. «Κι ομως ειναι αλήθεια. Η Μυρτω στο λούνα πάρκ μετα απο πέντε χρονια στον μύλο. Βέβαια όλα αυτα με την βοήθεια του καλού μας φίλου Πέτρου Παπαδόπουλου στην Καλαματα και με το κέντρο αποκατάστασης ΔΙΑΠΛΑΣΗ που μας φιλοξενεί .»
Μετά από πέντε χρόνια ζει πλέον ξανά σε σπίτι στη γενέτειρά της, την Αθήνα. Για πρώτη φορά από τότε που έφυγε για εκείνες τις διακοπές στην Πάρο» Όπως δήλωσε η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, η διάθεση της Μυρτώς έχει αλλάξει πολύ μετά την επιστροφή της στην Αθήνα. «Στο μυαλό της και τη ματιά της υπάρχει περισσότερη σπιρτάδα και αντίληψη», εξηγεί η κ. Κοτρώτσου, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στο θέμα των κινήσεων. «Αυτό όμως που έγινε στην Λάρισα ήταν ότι σταθεροποιήθηκε το θέμα των λοιμώξεων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Σε καθημερινή βάση, την Μυρτώ επισκέπτονται εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές. Μαζί τους στο σπίτι, κάποιες ώρες της ημέρας, είναι και η Χριστίνα, η νοσηλεύτρια. Βοήθεια από το κράτος δεν υπάρχει, όπως λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της.


«Σε ένα άτομο που έχει 100% αναπηρία, δεν προβλέπει βοήθεια. Ίσως θεωρεί ότι ο γονιός πρέπει να είναι αρσιβαρίστας και να τα καταφέρει μόνος του», εξηγεί, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή ζούμε χάρη στη βοήθεια κάποιων ανθρώπων που βοηθάνε χωρίς να θέλουν να φαίνονται. Κατ’ εμέ, αυτός είναι και ο σωστός τρόπος φιλανθρωπία. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς τους ανθρώπους».

Πηγή: madata.gr

via

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr