Επίσημη Ανακοίνωση για Όλους τους Γονείς. Τέλος το Κινητό για τα παιδιά. Μόνο Μετά από Αυτή την Ηλικία Επιτρέπεται.
Www.true.gr

Επίσημη Ανακοίνωση για Όλους τους Γονείς. Τέλος το Κινητό για τα παιδιά. Μόνο Μετά από Αυτή την Ηλικία Επιτρέπεται.

Οι γονείς δεν θα πρέπει να δίνουν smartphone στα τους πριν μπουν στην δευτεροβάθμια παιδεία, σύμφωνα με έναν ειδικό ψυχίατρο.

Ο Dr Jon Goldin ισχυρίστηκε πως οι γονείς αναγκάζονται να αγοράζουν συσκευές στα νεαρά παιδιά τους για να μην νιώθουν απομονωμένα στο σχολείο.

Ο αντιπρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου των Ψυχολόγων είπε πως οι γονείς θα πρέπει να μην υποκύπτουν στις πιέσεις των παιδιών τους και να μην τους αγοράζουν κινητό.

«Τα παιδιά συχνά λένε στους γονείς: ‘Όλοι μου οι φίλοι έχουν κινητό και εσύ δεν με αφήνεις.'»

«Ενώ δεν γίνεται να το απαγορεύσουμε, οι γονείς θα πρέπει να ακολουθούν αυτή την οδηγία και να μην αφήνουν επίσης τα παιδιά τους περισσότερο από δύο ώρες στα social media.»


Είπε πως τα social media τα αγχώνει και τα κάνει να έχουν κατάθλιψη, ενώ ο χρόνος που περνάνε στο διαδίκτυο τα κάνει ευάλωτα στο cyberbullying.

Ο ψυχίατρος κάλεσε γίγαντες των social media όπως το Facebook και το Twitter να εντοπίζουν πιο αποδοτικά τα ψέματα των παιδιών και να μην τα αφήνουν να κάνουν λογαριασμούς πριν τα 13.

Πιστεύεται πως περίπου 4 στα 10 παιδιά μεταξύ ηλικιών 8 και 11 έχουν δικό τους smartphone.

Αλλά πάνω από το 40% των γονιών πιστεύουν πως τα νεαρά άτομα κάτω των 16 δεν θα πρέπει να μπορούν να έχουν δικές τους συσκευές.

Έρευνα αποκάλυψε πως το 67% των γονιών θέλει την κυβέρνηση να αποφασίζει πόσων χρονών θα πρέπει να είναι ένα παιδί πριν μπορέσει να πάρει δικό του smartphone.


Από τους 1,000 γονείς που ερωτήθηκαν, το 92% είπε πως πιστεύει πως το διαδίκτυο επηρεάζει αρνητικά τα παιδιά τους.

Κάποιοι ανησυχούν πως επηρεάζει τον ύπνο τους, ενώ άλλοι θεωρούν πως τα κάνει να έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση.

Η προειδοποίηση του Dr Goldin ήρθε μετά από μία αναφορά που αποκάλυψε πως ο μέσος ενήλικος κοιτάει το κινητό του κάθε 12 λεπτά.

Έξι στους δέκα ανθρώπους είπαν πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα κινητά τους. Περίπου οι μισοί παραδέχτηκαν πως ξοδεύουν υπερβολικό χρόνο στο διαδίκτυο και πως αυτό διαταράσσει τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 95% των ατόμων ηλικιών 16-24 έχουν ένα smartphone, σε σύγκριση με το 78% που ισχύει κατά μέσο όρο για όλες τις ηλικίες.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr