Για μια «μαγκιά» γίνονται όλα – Για αυτή τη νοοτροπία της «μαγκιάς» που στοίχισε τη ζωή σε τρία, 15χρονια αγόρια

Δεν το χωράει ο νους, την στιγμή που βρίσκεσαι στην δουλειά ότι μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνο και να σου πουν πως…πρέπει να πας στο νοσοκομείο γιατί το παιδί σου είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Διότι συνήθως έτσι, γίνεται, ποτέ δεν σου λένε τι ακριβώς έχει συμβεί…

Και που να φανταστείς ότι το παιδί σου, αντί να βρίσκεται στην σχολική αίθουσα επέλεξε να κάνει κοπάνα! Μια κοπάνα που άλλωστε όλοι την έχουμε κάνει, προκειμένου να γλιτώσουμε ένα δύσκολο μάθημα ή να πάμε για καφέ με τους φίλους.

Είναι αυτές ηλικίες που τα παιδιά θέλουν να ανοίξουν απότομά τα φτερά τους, είναι αυτές οι ηλικίες που νιώθουν άτρωτα. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει και αυτή η νοοτροπία της μαγκιάς, που στην Ελλάδα το παιδί πρέπει να γίνει από αγόρι, αντράκι, άντρας, μάγκας…Μια μαγκιά που έχει τόσο παρεξηγηθεί. Γιατί μαγκιά δεν είναι να κάνεις…τσαμπουκά όταν κάποιος δεν σου «αρέσει», μαγκιά δεν είναι από την ηλικία των 10 ετών να βγαίνεις μόνος σου με τους φίλους σου το βράδυ του Σαββάτου, μαγκιά δεν είναι να ξέρεις να οδηγείς το μηχανάκι ή το αυτοκίνητο του πατέρα σου χωρίς δίπλωμα σε ηλικίες που το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σχεδιάζεις το μέλλον σου.

Για αυτή τη «μαγκιά» οι μάνες ντύνονται στα μαύρα, οι πατεράδες ασπρίζουν σε μια μέρα….

Ευθύνες πάντως υπάρχουν παντού, αρκεί κανείς να συνυπολογίσει ότι τα 16χρονια παιδιά παίρνουν δίπλωμα για μηχανάκι με τις ευλογίες της τροχαίας και 18χρονα μπορούν να βρεθούν επίσημα πίσω από το τιμόνι χωρίς κανένα περιορισμό, στο αν θα οδηγήσουν μια Ferrari ή ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού.

thecaller