Πα - Τέρας Κακοποιούσε για Χρόνια τις Κόρες του κι Αυτές τον Eσφαξαv την Ώρα που Κοιμόταν
Www.true.gr

Πα – Τέρας Κακοποιούσε για Χρόνια τις Κόρες του κι Αυτές τον Eσφαξαv την Ώρα που Κοιμόταν

Υπόθεση για γερά νεύρα: Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση στη χώρα.

Αντιμέτωπες με την κατηγορία της δολοφονίας βρίσκονται τρεις έφηβες, οι οποίες σκότωσαν τον πατέρα τους αφού υπέστησαν φυσική και κακοποίηση από τον ίδιο για χρόνια.

Το περιστατικό συνέβη στη Μόσχα. Η Μαρία, η Αγκελίνα και η Κρεστίνα Χατζατουριάν, χτύπησαν και μαχαίρωσαν τον 57χρονο πατέρα τους Μιχαήλ, την ώρα που εκείνος κοιμόταν στην πολυθρόνα στο σπίτι της οικογένειας.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια ηλεκτρονική αίτηση που προτρέπει τους εισαγγελείς να αθωώσουν τα κορίτσια οι οποίες κινδυνεύουν με φυλάκιση ακόμα και είκοσι ετών.

Οι υποστηρικτές των νεαρών έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες στις ρωσικές πρεσβείες δεκάδων πόλεων στο εξωτερικό ενώ θεατρικές ομάδες έχουν πραγματοποιήσει παραστάσεις αλληλεγγύης.


Στη Μόσχα το Σάββατο θα πραγματοποιούνταν και μια πορεία αλληλεγγύης για τα κορίτσια, η οποία όμως ακυρώθηκε γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ήταν διατεθειμένη να παράσχει ασφάλεια στη συγκέντρωση.

Τα τρία κορίτσια που τότε ήταν ηλικίας 17, 18 και 19, ανέφεραν την επίθεση στην αστυνομία και παραδέχτηκαν ότι οι ίδιες διέπραξαν τη δολοφονία επειδή φοβόντουσαν για τις ζωές τους.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι οι τρεις αδερφές ήταν θύματα καθημερινής φυσικής κακοποίησης από τον πατέρα τους, ο οποίος τις εξανάγκαζε επίσης σε σεξουαλικές πράξεις. Μάλιστα, την ημέρα της δολοφονίας, τις είχε ξυλοκοπήσει και τις είχε κλειδώσει σε ένα δωμάτιο, όπου τους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού.


Όπως έγινε επίσης γνωστό, θύμα κακοποίησης είχε πέσει και η μητέρα των τριών κοριτσιών, η οποία ανέφερε σε τοπικά μέσα ότι τη χτυπούσε καθημερινά, ακόμα και με ρόπαλο, μέχρι που την πέταξε έξω από το σπίτι το 2016. Όπως κατήγγειλε η ίδια, η αστυνομία αρνήθηκε να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του πρώην συζύγου της, ο οποίος απειλούσε να τη σκοτώσει αν επέστρεφε στο διαμέρισμα.

(Με πληροφορίες από Associated Press, Guardian)

 

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr