«Γη ο πλανήτης των Ελλήνων»: Ινδιάνοι και Κρητικοί τραγουδούν μαζί ριζίτικα
Www.true.gr

«Γη ο πλανήτης των Ελλήνων»: Ινδιάνοι και Κρητικοί τραγουδούν μαζί ριζίτικα

Παγκόσμιο μήνυμα ελευθερίας με κατάθεση ελληνικής ψυχής

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η σχέση του Ελληνισμού με ένα κομμάτι των Ινδιάνων είναι ιδιαίτερη. Οι ίδιοι μιλούν για τους παππούδες τους που μιλάνε για τους «λευκούς ταξιδιώτες», οι οποίοι βρέθηκαν στην Ήπειρο που βρίσκονται, πολύ πριν τον Κολόμβο, σε ένα θέμα που ο Δημοσθένης Λιακόπουλος ανέδειξε σε όλους εμάς, με την σειρά βιβλίων «Γη ο Πλανήτης των Ελλήνων».

Όχι ο τίτλος δεν έχει σχέση με σοβινιστικές θεωρίες αλλά με την Αλήθεια, την οποία αποκαλύπτουν οι «πέτρες» και οι άνθρωποι που ζουν εκεί, όπως θα δείτε στα βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Πρώτα όμως θα μοιραστούμε μαζί σας το τραγούδι που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο.

Ινδιάνοι και Κρητικοί, σε ένα ασυνήθιστης ομορφιάς βιντεοκλίπ, τραγουδούν μαζί το ριζίτικο «Σε Ψηλό Βουνό», «En las montañas», ο ισπανικός εναλλακτικός τίτλος για το κοινό της Αμερικής.

Κατάθεση ψυχής…μεγάλο τραγούδι, όμορφος συνδυασμός! Ο αρχαιοελληνικός αυλός του Πανός συναντά την αρχαιοελληνική κρητική λύρα.


Κατάθεση ελληνικής ψυχής, σε μία περίοδο που ο Ελληνισμός δέχεται την μία προδοσία μετά την άλλη.

Τα λόγια του τραγουδιού μιλούν για έναν αητό, ο οποίος βρίσκεται σε ένα ψηλό βουνό και παρακαλεί τον ήλιο να ανατείλει για να λιώσουν τα χιόνια και οι πάγοι από τα φτερά του και να πετάξει ξανά λεύτερος.

Γιατί ο Ελληνισμός έχει διδάξει ελευθερία ή όπως είχε πει ένας ινδιάνος ιερέας, στον οποίο αναφερθήκαμε σε άρθρο του el.gr , «οι Έλληνες προσφέρουν Φως. Άλλες χώρες ήρθαν στην λατινική Αμερική και καταπάτησαν. Όταν οι Έλληνες ήρθαν εδώ ή αλλού έδωσαν και δίνουν σοφία».

Γιατί οι Έλληνες πήγαν στην Αμερική και οι Ινδιάνοι δεν ξεχνούν.

Αρκετά γράψαμε όμως. Σας αφήνουμε να απολαύσετε το ριζίτικο τραγούδι με το παγκόσμιο μήνυμα ελευθερίας, καθώς ο αητός μπορεί κάλλιστα να συμβολίζει την ανθρωπότητα, η οποία υποφέρει από τον παγετώνα των απανταχού σκοταδιστών, που επανήλθαν δριμύτεροι στην εποχή μας.


Ο ήλιος όμως θα ξαναλάμψει…

ΦΩΤΟ: pexels.com

Πηγή: iellada.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr