Γι Αυτό Τελειώνει η Μπαταρία... Οι Περισσότεροι Φορτίζουμε Λάθος το Κινητό Μας. Δείτε ΠΩΣ Είναι το Σωστό!
Www.true.gr

Γι Αυτό Τελειώνει η Μπαταρία… Οι Περισσότεροι Φορτίζουμε Λάθος το Κινητό Μας. Δείτε ΠΩΣ Είναι το Σωστό!

Όλοι το έχουμε πάθει – φεύγεις από το σπίτι με γεμάτη μπαταρία και μερικές ώρες μετά βλέπεις πως ήδη έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Είναι πολύ εκνευριστικό αλλά φαίνεται πως εμείς είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι για την διάρκεια της ζωής της μπαταρίας μας, αφού οι περισσότεροι τις φορτίζουμε λάθος.

Το Battery University, από την Cadex, μας έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αυξήσουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας… 

1. Να φορτίζετε την μπαταρία για μικρά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με το Battery University, είναι λάθος να φορτίζουμε την μπαταρία όταν φτάσει στο 1% και να περιμένουμε να πάει 100%.


Πράγματι, το να φορτίζουμε για πολύ ώρα την μπαταρία θα της κάνει κακό. Έτσι, θα πέφτει πιο γρήγορα και θα πρέπει να την φορτίζουμε πιο συχνά. Το καλύτερο είναι να φορτίζετε το κινητό σας όποτε έχετε την ευκαιρία.

2. Προσπαθήστε να μην την φορτίζετε μέχρι το 100%

Πράγματι, καλό θα ήταν να το αποφεύγετε αυτό. Σύμφωνα με το Battery University: «Οι μπαταρίες λιθίου δεν χρειάζεται να φορτίζονται εντελώς και ούτε πρέπει. Το καλύτερο είναι να μην την γεμίζετε εντελώς, γιατί η υψηλή τάση στρεσάρει την μπαταρία.»

3. Μην την αφήνετε στην πρίζα ακόμα και αφού έχει γεμίσει.
Αφού η μπαταρία γεμίσει στο 100%, συνεχίζει να φορτίζεται κάθε φορά που πέφτει έστω και λίγο. Αυτό κρατάει την μπαταρία σε κατάσταση πίεσης με υψηλές τάσεις, με αποτέλεσμα να χαλάει πιο γρήγορα.

4. Κρατήστε την δροσερή και αν χρειαστεί βγάλτε το κάλυμμα.

Κάποια κινητά έχουν μόνωση που μειώνει την αποτελεσματικότητα των μπαταριών. Βγάζοντας το κινητό από την θήκη του, τουλάχιστον όσο φορτίζει, θα κρατήσετε την μπαταρία πιο δροσερή και θα αντέξει περισσότερο καιρό.

Εάν δείτε την συσκευή σας να ζεσταίνεται, βγάλτε την θήκη.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr