Γεννηματά: «Όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι θα πληρώσει»

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και των «καραμανλικών» συμμάχων της εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

«Υπάρχουν συμμαχίες της κυβέρνησης για να εξοντώσουν πολιτικούς αντιπάλους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά καταγγέλλοντας παραθεσμικό σύστημα. «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί στελέχη Καραμανλικά για να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε δείχνοντας και την περίπτωση Σημίτη. Μίλησε για συμμαχίες με σχέδιο εξόντωσης και σχέδιο αντιπερισπασμού της κυβέρνησης το οποίο υλοποιείται με ευθύνη του Μαξίμου.

Για την υπόθεση του C4I

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την αναφορά που κατέθεσαν στελέχη του ΚΙΝΑΛ στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση του C4I, και ειδικότερα την παραλαβή του συστήματος επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για συκοφαντική επίθεση εναντίον το Προέρου της Δημοκρατίας ο οποίος τότε ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή,

«Το θράσος της κυβέρνησης εξακολουθεί να μας εκπλήσσει»

«Με μεγάλη έκπληξη και θλίψη ενημερώθηκα ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση. Το θεσμικό ατόπημα το διέπραξε η κυβέρνηση εμείς δεν θα δεχθούμε κανένα παραθεσμικό σύστημα. Όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι θα πληρώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση βάζει στα παιχνίδια της τον ΠτΔ. Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Αντί για καθαρές απαντήσεις σε σαφείς ερωτήσεις το Μαξίμου προσπαθεί να εμπλέξει τους θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας. Το θράσος της κυβέρνησης εξακολουθεί να μας εκπλήσσει». [Ο ελληνικός λαός έχει κρίση και θα τους απαντήσει, Υπάρχει θέμα δημοκρατίας στον τόπο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενες συναινέσεις σε μείζονα ζήτημα όπως η αναθεώρηση του συντάγματος και ο διαχωρισμός εκκλησίας πολιτείας η κ. Γεννηματά ανέφερε:

«Αυτό που έκανε ο Τσίπρας είναι να συνεταιριστεί με την εκκλησία, εμείς είμαστε με τον απλό κληρικό, δεν είδα κανένα βήμα να γίνεται σε όλα αυτά που έλεγε ο κ. Τσίπρας. Δεν θέλω τη χειραφέτηση της διοικούσας Εκκλησίας με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.Ο κ. Τσίπρας δημιουργεί θεσμική κρίση, αναστάτωσε, δίχασε τις σχέσεις και τους ιεράρχες για μικροπολιτικά οφέλη, που όπως φαίνεται πάει στις καλένδες. Ο Τσίπρας ανοίγει τα μεγάλα θέματα της χώρας και τα αφήνει ορθάνοιχτα».

«Είμαστε οι μόνοι που έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο»

Η κα Γεννηματά μιλώντας για την επόμενη ημέρα των εκλογών είπε πως ζητά προοδευτική διακυβέρνηση και καθαρή εντολή έτσι ώστε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο το ΚΙΝΑΛ και να μην είναι συμπλήρωμα. «Είμαστε οι μόνοι που έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο Αυτό που θέλουμε είναι να το εφαρμόσουμε. Δεν πείθουν τον ελληνικό λαό ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ», δήλωσε.

Όσον αφορά τις αυτοδοικητικές εκλογές και την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στη Θεσσλονίκη είπε πως περιμένουμε την συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος αύριο. «Δεν έχουμε έτοιμη λύση για την υποψηφιότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης».

Δείτε απόσπασμα από την συνέντευξη της επικεφαλής της ΚΙΝΑΛ στο OPEN:

ΠΗΓΗ: tilestwra.com