Γ.Γ των Ειδικών Φρουρών για την σύλληψη του ληστή Ζακ: «Νόμιμη αστυνομική βία – Να του έδιναν τριαντάφυλλο;» (βίντεο)

Νόμιμη αστυνομική βία χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος τις κινήσεις των αστυνομικών για να περάσουν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο λίγη ώρα μετά από όσα συνέβησαν στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος την περασμένη Παρασκευή.

«Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο που είναι επικίνδυνο» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος ο Ζακ Κωστόπουλος αντιστεκόταν.

«Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Σε όποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα γινόταν το περιστατικό, θα αντιμετωπιζόταν (σ.σ.: από τους αστυνομικούς) πολύ χειρότερα. Οι αστυνομικοί δεν έχουν υπερέβη κανένα όριο», υπογράμμισε.

«Αυτή είναι η τακτική της αστυνομίας, απέναντι σε ένα άτομο που συλλαμβάνεται και κρατάει κάποιο αιχμηρό αντικείμενο» είπε ενώ πρόσθεσε: «Το ‘αιμορραγεί’ από το ‘αναίσθητος’ έχει διαφορά. Οι αστυνομικοί έκαναν άριστα τη δουλειά τους. Είμαι σίγουρος ότι δεν έδινε το χέρι του για τον ασφαλίσουν. Δεν ξύπνησαν ξαφνικά και άρχισαν να χτυπούν!»

Δήλωσε, δε, «πολύ σίγουρος ότι δεν έδινε τα χέρια του για να του περάσουν χειροπέδες».


«Έχουν κάνει τη δουλειά τους πάρα πολύ καλά» κατέληξε ο κ. Μαυροειδάκος.

Σημειώνεται ότι χθες ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, δήλωσε:

«Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερα από αυτό που κάνουν οι συνάδελφοί μου».

«Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό γνωρίζουν. Τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί και να μη τραυματιστεί διερχόμενος πολίτης ή ο ίδιος αυτή είναι η πρακτική. Σ όποιον αρέσει», είπε χαρακτηριστικά.


Όσο για την ερώτηση, περί… βίας που δέχεται ο Ζακ Κωστόπουλος από αστυνομικό, ο κ. Πάκος απάντησε:

«Οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε μέσα σε δευτερόλεπτα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους, εκείνη την ώρα πρέπει να προστατεύσουν τη ζωή τους, τους διερχόμενους και το άτομο που είναι σε παροξισμό» για να προσθέσει ότι «δεν μπορεί να υφίστανται η κριτική» και ότι δεν δέχεται ότι ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ οι συνάδελφοί του να δικάζονται από πριν

ΠΗΓΗ: www.pronews.gr