Φρουρός εμπορικού κέντρου απαγάγει τρίχρονο κοριτσάκι, του κατεβάζει το εσώρουχό της και το παντελόνι του

Ένας φύλακας του εμπορικού κέντρου στο Σίδνεϊ, ο οποίος απήγαγε και ασέλγησε σε ένα κορίτσι τριών ετών, φυλακίστηκε για τουλάχιστον δυόμισι χρόνια.

Ο Mohammad Hassan Al Bayati, 30 ετών, άγγιξε το εσώρουχο του μικρού κοριτσιού και εξέθεσε το μόριό του για τουλάχιστον 11 λεπτά που βρίσκονταν σε έξοδο σκάλας – μακριά από τις κάμερες παρακολούθησης – στο DFO Homebush τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου NSW John Pickering δήλωσε την Τρίτη ότι το κορίτσι ήταν «αρκετά ώριμο» για να αναφέρει το έγκλημα και έτσι καταδικάστηκε ο φρουρός για τεσσεράμισι χρόνια με τουλάχιστον δυόμιση χρόνια αναστολή.

Ανταποκρινόμενος σε μια αναφορά, το κοριτσάκι ήταν μόνο του και αναστατωμένο στην παιδική χαρά του εμπορικού κέντρου, ο Al Bayati την πήρε από το χέρι στην έξοδο στις σκάλες σε μια μη περιοχή χωρίς κάμερες την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα του 2016.

Έντεκα λεπτά αργότερα, αφού έλαβε σeξουαλική ικανοποίηση, επέστρεψε το κορίτσι στην παιδική χαρά όπου η επτάχρονη αδελφή της έκλαιγε επειδή δεν μπορούσε να βρει την μικρότερη αδελφή της.

Η μητέρα, αφού επέστρεψε από τα ψώνια, περίμενε εκεί και ο Al Bayati της έκανε επίπληξη.

«Το θράσος του δράστη να μιλήσει στη μητέρα για τους κινδύνους να την αφήσει στην παιδική χαρά όταν ο ίδιος ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ένα από τα πιο παράξενα μέρη σε αυτό το περιστατικό», είπε ο δικαστής Pickering.

«Κάθε μητέρα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αφήνει τα παιδιά της σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο και να μην έχει καμία πεποίθηση ή προσδοκία ότι κάποιος που είναι πραγματικά εκεί για να φροντίσει τα συμφέροντα των καταναλωτών που ψωνίζουν στο κέντρο ότι θα προκαλέσουν κακό».

Η τότε τρίχρονη είχε μείνει στην περιοχή της παιδικής χαράς με την επτάχρονη αδελφή της, ενώ η μητέρα τους πήγε για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα.

Η αστυνομία ενεπλάκη μόνο όταν το κορίτσι, το οποίο δεν μπορεί να κατονομαστεί επειδή είναι ανήλικο παιδί, είπε στον πατέρα της αργότερα εκείνη την ημέρα ότι ο Al Bayati της έδειξε τη «βελόνα» του και «προσπάθησε να την φιλήσει».

Ο δικαστής Pickering, ο οποίος περιγράφει το βίντεο του κοριτσιού και του φρουρού να περπατούν προς την έξοδο της σκάλας «να τον στοιχειώνει», δήλωσε ότι το κοριτσάκι έδειξε «αξιοσημείωτη γενναιότητα και θάρρος» για να περιγράψει το περιστατικό στους γονείς της, την αστυνομία και το δικαστήριο.

«Είναι αξιοσημείωτο γιατί σκέφτομαι πόσα τρίχρονα παιδιά θα μπορούσαν να διατυπώσουν τι συνέβη σε αυτά», είπε ο δικαστής.

«Το κοριτσάκι έβαλε τα δυνατά της για να εξηγήσει τι συνέβη, αλλά και πάλι είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα ένα τρίχρονο παιδί να περιγράψει ακριβώς τι συνέβη».

Ο δικαστής Pickering στάθηκε στους γονείς του κοριτσιού, οι οποίοι δήλωσαν νωρίτερα στο δικαστήριο ότι έχουν προκύψει θέματα ψυχικής υγείας από το περιστατικό και είπαν ότι η μητέρα αδιαμφισβήτητα μετανιώνει που άφησε την κόρη της και την μεγαλύτερη αδελφή της στην παιδική χαρά για να κάνει τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια της.

Στην πρώτη του δίκη τον Ιούνιο του 2018, οι ένορκοι δεν ήταν σε θέση να καταλήξουν σε ετυμηγορία, αλλά ο Al Bayati κρίθηκε ένοχος από δικαστή τον Μάιο.

Σε μια προηγούμενη ακρόαση η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε: «Η ήσυχη οικογενειακή μας ζωή καταστράφηκε και δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Είμαστε τόσο περήφανοι που μπόρεσε να το πει στην αστυνομία, ωστόσο ήταν ένα δραματικό γεγονός γι ‘αυτήν».

«Οι άνθρωποι που διαπράττουν τέτοιου είδους πράξεις δεν σκέφτονται φυσιολογικά και δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να κατανοήσουμε μια πράξη αυτής της φύσης», δήλωσε ο δικαστής.

Το κορίτσι τώρα πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο, λαμβάνει ψυχοθεραπευτική υποστήριξη και η ανάκαμψή της πιθανότατα θα χρειαστεί χρόνια, δήλωσε η μητέρα της.

Ο Al Bayati θα περάσει τουλάχιστον δύο χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή για την απαγωγή με πρόθεση να αποκτήσει σeξουαλική ικανοποίηση και ασέλγεια σε ανήλικο.