Φόβοι για τριψήφιο αριθμό αγνοουμένων- «Μπάχαλο» στη συνεννόηση ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής. Τι συνέβη
Www.true.gr

Φόβοι για τριψήφιο αριθμό αγνοουμένων- «Μπάχαλο» στη συνεννόηση ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής. Τι συνέβη

Για σοβαρή έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής έκανε λόγο ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Παναγιώτης Σπυρόπουλος, κατά την πρώτη ημέρα της πολύνεκρης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, με συνέπεια να καθυστερήσει για δώδεκα ώρες η καταγραφή αγνοούμενων.

Από τις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας οι περισσότεροι κάτοικοι στον Νέο Βουτζά, στην Ραφήνα και στο Μάτι καλούσαν την Αστυνομία για να δηλώσουν αγνοούμενους ή να δώσουν πληροφορίες για την πυρκαγιά, όμως η ΕΛ.ΑΣ δεν ενημέρωσε την Πυροσβεστική.

Οι πρώτες κλήσεις στο κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, στον αριθμό 199, καταγράφηκαν στις 10:00 το πρωί τις Τρίτης, όταν η πύρινη λαίλαπα είχε ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.Η έλλειψη συνεννόησης έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και στην κατάρτιση της λίστας με τους αγνοούμενους, καθώς οι πληροφορίες προέρχονται από τέσσερα κέντρα επιχειρήσεων: Της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ.

Ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει άγνωστος, όμως, υπάρχουν φόβοι ότι είναι τριψήφιος, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας η οριστικοποίηση της λίστας μπορεί να απαιτήσει 20 έως 30 ημέρες, παρατείνοντας την αγωνία των συγγενών.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr