«Φοβάμαι για την οικογένειά μου από τους αντιεξουσιαστές», λέει ο 55χρονος που ξυλοκόπησε τον Ζακ Κωστόπουλο μαζί με τον κοσμηματοπώλη

Φόβο για την σωματική ακεραιότητα τόσο της οικογένειάς του όσο και τη δική του εκφράζει ο 55χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στην Ομόνοια που συνελήφθη την Δευτέρα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο ίδιος εμφανίζεται στα βίντεο- ντοκουμέντα να ξυλοκοπά μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, όπου μπήκε ο Ζακ Κωστόπουλος, τον 33χρονο ενώ έχει πέσει κάτω.

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στην περιοχή ανέφερε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πως φοβάται τους αντιεξουσιαστές.

«Έπρεπε να υπερασπιστώ την περιουσία μου και να βοηθήσω τον φίλο μου. Φοβήθηκα ότι θα μου επιτεθεί με μαχαίρι. Το είχα δει το μαχαίρι. Αν ήξερα ότι θα γίνονταν όλα αυτά δεν θα ανακατευόμουν. Φοβάμαι για τη ζωή τη δική μου και της οικογένειας μου από τους αντεξουσιαστές», είπε ο 55χρονος στους αστυνομικούς.

Ο 55χρονος αναγνωρίστηκε από το βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον 33χρονο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, καθώς και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών.

Ο 55χρονος ομολόγησε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι το έκανε γα να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Καρέ- καρέ μέσα από σκληρές εικόνες ο άγριος ξυλοδαρμός του Ζακ Κωστόπουλου

Στο βίντεο φαίνεται ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος να έχει κλειστεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο και να προσπαθεί να σπάσει τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος με έναν πυροσβεστήρα, χωρίς ωστόσο να βάζει δύναμη, ίσως επηρεασμένος από τις ναρκωτικές ουσίες που είχε πάρει.

Στη συνέχεια προσπαθεί να διαφύγει σπάζοντας με το κεφάλι του το κάτω μέρος της βιτρίνας.

Σε εκείνο το σημείο ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας ακόμη άνδρας τον χτυπάνε με μανία με κλοτσιές στο κεφάλι.

Ο Ζακ Κωστόπουλος καταφέρνει να βγει και σωριάζεται κάτω, ορισμένοι συνεχίζουν να τον δέρνουν, μέχρι που κάποιος προσπαθεί να τους απομακρύνει.

Εν συνεχεία, φθάνουν οι άνδρες του ΕΚΑΒ και του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο εκείνος συνέρχεται κάπως, προσπαθεί να φύγει απειλώντας τους άνδρες των σωστικών συνεργείων, κρατώντας ένα κομμάτι γυαλί.

Τελικά καταρρέει και συλλαμβάνεται από τους άνδρες της Αστυνομίας. Λίγο αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή…

πηγή: thecaller.gr