Φωτογράφος αφαιρεί τα κινητά τηλέφωνα από τις φωτογραφίες για δείξει κάτι σημαντικό.

Με αυτό κατά νου, o φωτογράφος Eric Pickersgill έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή με μία μικρή προσαρμογή: όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν αφαιρεθεί. Το ενδιαφέρον έργο του, το οποίο έχει τίτλο “Αφαίρεση”, εμπνευσμένο από τους ανθρώπους που παρακολουθούσε ένα πρωινό, ενώ καθόταν σε ένα τοπικό καφέ:
«Μια οικογένεια που καθόταν δίπλα μου στην καφετέρια ήταν τόσο αποσυνδεδεμένη ο ένας από τον άλλο. Δε μιλούσαν πολύ. Ο πατέρας και δύο κόρες έχουν τα δικά τους τηλέφωνα έξω. Η μαμά δεν έχει ή δε το έχει βγάλει έξω. Κοιτάζει έξω από το παράθυρο, λυπημένη και μόνη παρά του ότι καθόταν μαζί με την οικογένειά της. Ο μπαμπάς φαίνεται κάθε τόσο να ανακοινώνει κάποια είδηση που βρήκε online. Κανείς δεν απαντά. Είμαι λυπημένος με τη χρήση της τεχνολογίας σε βάρος της απλής επικοινωνίας. Αυτό δεν συνέβαινε ποτέ πριν και η νέα αυτή εμπειρία έχει μόλις πρόσφατα καθιερωθεί στις κοινωνικές επαφές. Η μαμά έχει το τηλέφωνο της έξω τώρα. »

1. Συνδεδεμένοι αλλά αποσυνδεδεμένοι

2. Βραδινό ραντεβού

3. Κοινωνικότητα


4. Λίγος ποιοτικός χρόνος μαμάς-κόρης

5. Η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής τους…

6. Ώρα για ένα ωραίο οικογενειακό γεύμα


7. Χαλαρώνοντας

8. Ας δώσει κάποιος μια μπάλα στα παιδιά

«Κοιτώντας αυτές τις φωτογραφίες, ανησυχώ ακόμη περισσότερο για τη σχέση μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Παρόλο που ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί τη συνεχή συνδεσιμότητα μας, πρέπει να μπει ένα όριο κάπου. Είναι αποδεκτό να κάθονται γύρω από το τραπέζι για ένα οικογενειακό δείπνο και όλοι να είναι στα κινητά τους; Φυσικά και όχι! Πρέπει να υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που είναι ιερές, και ελπίζουμε ότι αυτές οι φωτογραφίες να τονίσουν αυτή την επιτακτική ανάγκη.»

ΠΗΓΗ