Φωτογραφίζει τη γυναίκα του την στιγμή που της ξυρίζει το κεφάλι, Λίγο Πριν τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού

H φωτογράφος Mandy Parks πρόσφατα απαθανάτισε τον πόνο, την ομορφιά και την γενναιότητα της μάχης μιας γυναίκας με τον καρκίνο του μαστού. Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Kelsey Johnson ξυρίζει το κεφάλι της γυναίκας του, της Charlie.

Η ανάρτηση της φωτογράφου από το Αρκάνσας έχει λάβει περισσότερες από 209 χιλιάδες αντιδράσεις και έχει μοιραστεί 215 χιλιάδες φορές σε λιγότερο από μία ημέρα, και άνθρωποι από όλο τον κόσμο στέλνουν στο ζευγάρι τις καλύτερες ευχές τους.

 

Σύμφωνα με το BreastCancer.org, η απώλεια μαλλιών συμβαίνει επειδή η χημειοθεραπεία στοχεύει σε όλα τα διαιρούμενα κύτταρα-υγιή καθώς και καρκινικά κύτταρα. «Οι θύλακες των τριχών είναι γεμάτοι με μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία που παράγουν τα μαλλιά, είναι μερικά από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κύτταρα του σώματος. Εάν δεν βρίσκεστε σε θεραπεία καρκίνου, οι θύλακες των τριχών σας χωρίζονται κάθε 23 έως 72 ώρες. Αλλά καθώς η χημειοθεραπεία δρα στα καρκινικά κύτταρα, καταστρέφει επίσης τα κύτταρα των τριχών. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έναρξη της χημειοθεραπείας, μπορεί να χάσετε μερικά ή όλα τα μαλλιά σας», γράφει η οργάνωση.

Οι άνθρωποι που κάνουν χημειοθεραπεία, μπορούν να βιώσουν τόσο σταδιακή όσο και δραματική απώλεια μαλλιών: τούφες στη βούρτσα μαλλιών τους, στο σιφώνι του μπάνιου ή στο μαξιλάρι τους. «Όποιος και να είναι ο τρόπος, είναι απογοητευτικό και καταθλιπτικό και οι ασθενείς θα χρειαστούν πολλή υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Και ενώ ορισμένα φάρμακα χημειοθεραπείας επηρεάζουν μόνο τα μαλλιά στο κεφάλι ενός ατόμου, άλλα προκαλούν την απώλεια των φρυδιών και των βλεφαρίδων, των ηβικών τριχών και της τριχοφυΐας στα πόδια, τα χέρια ή τις μασχάλες.

«Η έκταση της τριχόπτωσης εξαρτάται από το ποια φάρμακα ή άλλες θεραπείες χρησιμοποιούνται και για πόσο καιρό. Οι διάφορες κατηγορίες χημειοθεραπευτικών φαρμάκων προκαλούν διαφορετικές αντιδράσεις. «

Μερικοί από τους ανθρώπους που ξεκινούν χημειοθεραπεία και αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους θέλουν να τα κόψουν πολύ σύντομα για να διευκολύνουν τη μετάβαση. Είναι πραγματικά δύσκολο. Η απώλεια των μαλλιών μπορεί να κάνει τις γυναίκες να νιώθουν λιγότερο ελκυστικές και σαγηνευτικές.

Στην περίπτωση του Kelsey και της Charlie, είναι σαφές ότι η οικειότητα που έχουν μεταξύ τους δεν εξαρτάται από την εμφάνιση. Η σχέση τους είναι μια απόδειξη για τα ζευγάρια ότι η εμφάνιση είναι απλώς ένας μικρός παράγοντας σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Στις ΗΠΑ, περίπου 1 στις 8 γυναίκες (περίπου το 12%) θα αναπτύξουν επιθετικό καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το 2019, εκτιμάται ότι 268.600 νέες περιπτώσεις επιθετικού καρκίνου του μαστού αναμένεται να διαγνωσθούν σε γυναίκες στις Η.Π.Α., μαζί με 62.930 νέες περιπτώσεις μη επεμβατικού καρκίνου του μαστού. Και παρόλο που οι ιατρικές εξετάσεις μπορεί να είναι για γερά νεύρα, είναι απαραίτητες για τη διατήρηση ενός υγιούς στήθους των γυναικών και απαιτείται κατάλληλη φροντίδα εάν αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.