Φωτιά στο Μάτι: Μάχη για τη Ζωή τους δίνουν 11 τραυματίες στις Εντατικές- Έξι τραυματίες Πήραν Εξιτήριο

Συνολικά 51 ενήλικες και 4 παιδιά παραμένουν στα νοσοκομεία μετά τη φονική πυρκαγιά – Έξι τραυματίες πήραν εξιτήριο χθες – Σε καλή κατάσταση τα παιδιά που βρίσκονται στο «Αγία Σοφία»

Μειώνεται με αργό αλλά σταθερό ρυθμό ο κατάλογος των ανθρώπων που παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής έχοντας υποστεί εγκαύματα από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), σε νοσηλεία βρίσκονται συνολικά 51 ενήλικες εγκαυματίες καθώς και τέσσερα παιδιά (νοσηλεύονται στο Παίδων «Αγία Σοφία» και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σημαντικά βελτιωμένη).

Από τους ενήλικες ασθενείς οι 11 είναι διασωληνωμένοι και σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Κατά πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων, υπάρχουν όμως και τρεις νέοι άνθρωποι ανάμεσά τους, ενώ, όλοι, σε κάθε περίπτωση, δίνουν μεγάλη μάχη για τη ζωή τους.

Εχθές κατέληξε ένας 73χρονος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ. Η θλιβερή λίστα όμως με τους ασθενείς των ΜΕΘ αμέσως συμπληρώθηκε, καθώς εισήχθη στην Εντατική ένας άλλος άνδρας στο Θριάσιο.

Κατά έξι άτομα μειώθηκε ο κατάλογος με τους εγκαυματίες εκτός ΜΕΘ. Από τους 46 ενήλικες ασθενείς πήραν εξιτήριο οι έξι. Έτσι, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πλέον 40 άνθρωποι, με την πρόγνωση της πορείας τους να είναι καλή σε αρκετές περιπτώσεις και τους αρμόδιους να εκτιμούν ότι αυτό θα συνεχίσει να αποτυπώνεται με τα εξιτήρια που θα δοθούν και σήμερα.

πηγή: protothema.gr