Φλαμπουράρης: «Τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι»

«Τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα μπορούμε να αποφασίζουμε οι ίδιοι, αντί να “εκτελούμε εντολές”, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι», δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος», ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε πως η προσεχής έξοδος της χώρας στις αγορές, σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση των μνημονίων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πλέον διατίθενται, θα αυξήσουν τη ρευστότητα και τον δημοσιονομικό χώρο της ελληνικής οικονομίας, ώστε να παρθούν τα σημαντικά εκείνα μέτρα, που θα μας οδηγήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και στη συνεχή και σταθερή αύξηση των νέων θέσεων εργασίας.

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα διενεργηθούν εθνικές εκλογές, δήλωσε πως η προκήρυξή τους ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ωστόσο συμπλήρωσε: «Γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να εξαντληθεί η συνταγματική προθεσμία μέχρι την τελευταία ημέρα».

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, δήλωσε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός μπορεί να αντέξει μια τυχόν καταψήφιση της επερχόμενης συμφωνίας εκ μέρους των ΑΝΕΛ. «Το θέμα αυτό δεν υπήρχε στην αρχική κυβερνητική ατζέντα, ούτε ήταν μέρος της μεταξύ μας συμφωνίας συνεργασίας», συμπλήρωσε ο κ. Φλαμπουράρης.

ΠΗΓΗ diaforetiko