Με αποκλειστικό ρεπορτάζ για την κοινή αιτία θανάτου, που συνδέει τις τρεις υποθέσεις των κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ» του Πέτρου Κουσουλού.

Ο ίδιος σε αναρτήσεις του στο Twitter αποκαλύπτει την αιτία που συνδέονται οι τρεις θάνατοι των κοριτσιών με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το πνευμονικό οίδημα είναι το κοινό στοιχείο και ότι υπήρξαν παράλληλα κοινά ευρήματα σε δύο από τα τρία κορίτσια.

Ο ίδιος προσθέτει στα 3 tweets του ότι η εισαγγελία Πατρών δεν έχει ορίσει ακόμα πραγματογνώμονες (ιατροδικαστές) να αξιολογήσουν συνδυαστικά και τις τρεις περιπτώσεις με την έρευνα να κινείται αργά, παρόλα τα ευρήματα.

«H «υπόθεση έχει λήξει» γιατί: Ιατροί και ιατροδικαστές που ενεπλάκησαν στις δυο πρώτες υποθέσεις έχουν καταλήξει ότι η αιτία θανάτου ήταν ΑΛΛΗ από αυτή που αρχικά διαπιστώθηκε (ηπατική ανεπάρκεια-αγεννεσια φλεβοκομβου). Υπάρχουν κοινά ευρήματα (σημάδια στο πρόσωπο η Μαλενα, εκδορά μέσα στο στομα η Ίριδα, πνευμονικό οίδημα και εμβολή και οι δυο) που βγάζουν μάτι. Σε ότι αφορά τη Τζωρτζινα το κοινό στοιχείο είναι και πάλι το πν.οίδημα (μη ειδικό εύρημα) και αναμένονται οι ιστολογικες για να διακριβωθεί η ένταση… Άρα μέχρι στιγμής στις δυο περιπτώσεις αλλά και στην 3η υπάρχει μια κοινή συνισταμένη σε ότι αφορά την αιτία θανάτου. Παραδοξως η εισαγγελια Πατρών δεν έχει ορίσει ακόμα πραγματογνώμονες (ιατροδικαστές) να αξιολογήσουν συνδυαστικά και τις τρεις περιπτώσεις με την έρευνα να κινείται αργά»

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Στην εκπομπή του Mega, «Χαμογέλα και Πάλι», παρουσιάστηκε μια φωτογραφία ντοκουμέντο, στην οποία φαίνονται οι μελανιές στο χέρι της μικρής Τζωρτζίνας, όταν ήταν εκτός νοσοκομείου. Σύμφωνα με τους γονείς της, οι μελανιές προκλήθηκαν από το αναπηρικό αμαξίδιο όπου καθόταν το μικρό κορίτσι.

Η φωτογραφία από τις μελανιές της Τζωρτζίνας
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρη Λέων που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, σχολίασε τη φωτογραφία. «Πρώτα πολλά φαίνονται ξεκάθαρα εκχυμώσεις. Ωστόσο, όταν έχουμε μία φωτογραφία λέμε ότι έχει μια σχετική αποδεικτική σημασία για εμάς… Αυτή η φωτογραφία αν δεν αμφισβητείται από κανένα η φωτογραφία, προφανώς θα πρέπει να τη μελετήσει και κάποιος ειδικός».

Σχετικά με το αναπηρικό αμαξίδιο, είπε: «Τα μέσα αυτά έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλούν τραύματα και κακώσεις».

Αναφορικά με το διαφορετικό χρώμα στις μελανιές ο κ. Λέων σχολίασε: «Σε κάθε εκχύμωση βλέπουμε το μέγεθός της, το βάθος και όντως ένα πράγμα που βλέπουμε είναι το χρώμα τους και κάποιες από τις εκχυμώσεις είναι πιο κόκκινες. Πιθανώς να έχουν προκληθεί διαφορετικές μέρες».

Πηγη dailymedia.com.gr