Φίλης κατά Κυρίτση: Εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin
Www.true.gr

Φίλης κατά Κυρίτση: Εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin

Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης έριξε ευθείες βολές προς τον συνάδελφό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση και δεν μάσησε τα λόγια του.

Απαντώντας στη δήλωση Κυρίτση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ότι δηλαδή δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open και την Έλλη Στάη, είπε:

«Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ.

Είναι η Marfin και ξέρω ότι δεν πιάστηκαν οι εγκληματίες. Είχαμε τρία θύματα».

Ο κ.Φίλης συνέχισε λέγοντας ότι υπήρξε τιμωρία μόνο για τους υπευθύνους της τράπεζας για τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας στο κτίριο, στο οποίο βρήκαν φρικτό θάνατο τρεις εργαζόμενοι, εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Στην ίδια συζήτηση, ο κ.Φίλης σημείωσε ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα είναι στη διαδικασία της διαβούλευσης και ως εκ τούτου δεν χουν οριστικοποιηθεί .


Ο Γιώργος Κυρίτσης, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωσή του:

«Όσο θυμάμαι στα 30 χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ» δήλωσε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και πρώην εκπρόσωπος Τύπου για το προσφυγικό σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο« είπε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρο των 11 διασωθέντων της τράπεζας Marfin


Ο Θρασύβουλος Κονταξή, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι ηθικά απαράδεκτες αυτές οι δηλώσεις. Είναι ιστορικά στερούμενο ερίσματος γιατί είναι γνωστό το τι συνέβη στη Marfin. Οι μολότοφ προκάλεσαν αυτά που έγιναν στην τράπεζα. Ακόμη, αυτή η τοποθέτηση καλλιεργεί στην πραγματικότητα μία αντίληψη ότι μπορεί κάποιος πράγματι να πετάει μολότοφ χωρίς να υπάρχουν συνέπειες και πρακτικές και νομικές», σημειώνει ο δικηγόρος, προσθέτοντας: «Πρόκειται περί μιας διαστρέβλωσης της Ιστορίας».

Το περιβάλλον της οικογένειας της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της εγκύου που βρήκε φρικτό θάνατο στην Marfin, χαρακτηρίζει ανήθικες τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση και επισημαίνει ότι «η Αγγελική πνίγηκε από τους καπνούς που δημιουργήθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε στο ισόγειο του καταστήματος».

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

ΠΗΓΗ eretikos.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr