Φίλης για Κουφοντίνα: «Κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει»

«Δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν του συμβεί κάτι κακό»

«Κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει. Διάβασα την έκθεση της αρμοδίου γιατρού». Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίον επέλεξε να τοποθετηθεί ο Νίκος Φίλης αναφορικά με το θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και τη νοσηλεία του εξαιτίας των επιπλοκών που έχει προκαλέσει στην υγεία του, σε συνέντευξη την οποία έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε: «Ο Κουφοντίνας αυτό που ζητεί είναι να μην εξαιρεθεί από τον νόμο».

Όπως κατόπιν δήλωσε: «Άλλο τι γινόταν τότε και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια για τις πράξεις τους και άλλο σήμερα τι δικαιώματα έχουν ως πολίτες φυλακισμένοι . Εγώ είμαι υπέρ του να εφαρμοστεί ο νόμος. Δεν μπορεί να δίνει η πολιτεία το δικαίωμα για μια εκδικητική τακτική απέναντι στους κρατουμένους» και διερωτήθηκε: «Δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν του συμβεί κάτι κακό».

«Άλλωστε ο ίδιος Κουφοντίνας δεν είναι από τους ανθρώπους που θα υποχωρήσουν εύκολα. Το ξέρουμε, βεβαίως, εκτελεστής ήταν» καταλήγει ο πρώην υπουργός.

πηγή: diaforetiko.gr