Φιλιώ Πυργάκη: «Παλεύω Με Τον Καρκίνο Δέκα Χρόνια-Η Παναγία Με Βοήθησε Να Ζήσω Μέχρι Τώρα»
Www.true.gr

Φιλιώ Πυργάκη: «Παλεύω Με Τον Καρκίνο Δέκα Χρόνια-Η Παναγία Με Βοήθησε Να Ζήσω Μέχρι Τώρα»

«Παλεύω με τον καρκίνο εδώ και δέκα χρόνια. Η Παναγία με βοήθησε να ζήσω μέχρι τώρα. Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα η πίστη. Τον Σεπτέμβριο θα πάω στην Τήνο για να εκπληρώσω το τάμα μου. Δεν το βάζω κάτω! Δεν τον φοβάμαι τον καρκίνο. Τον πολέμησα, τον πολεμάω και θα τον πολεμήσω. Και θέλω να στείλω κι ένα μήνυμα σε όλους τους καρκινοπαθείς: να μην το βάλει κανένας κάτω!»
Τάμα στην Παναγία της Τήνου από τη Φιλιώ Πυργάκη, η οποία πολεμά τον καρκίνο εδώ και 10 χρόνια

Η ερμηνεύτρια συγκλονίζει: «Θα ανέβω γονατιστή τα σκαλιά της εκκλησίας»

«Ενιωσα τεράστια αγάπη από τον κόσμο μετά το δημοσίευμα της “Espresso”»

Τάμα στην Παναγιά της Τήνου έκανε η Φιλιώ Πυργάκη! Οπως εξομολογείται σήμερα στην «Espresso», η σπουδαία τραγουδίστρια θα ανέβει γονυπετής τα σκαλιά της εκκλησίας στο κυκλαδίτικο νησί για όσες μέρες ζωής τής έχει χαρίσει η Μεγαλόχαρη!

«Παλεύω με τον καρκίνο εδώ και δέκα χρόνια. Η Παναγία με βοήθησε να ζήσω μέχρι τώρα. Και για κάθε μέρα που περνάει και ζω εγώ Τη μνημονεύω. Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα η πίστη. Τον Σεπτέμβριο θα πάω στην Τήνο για να εκπληρώσω το τάμα μου» μας λέει η βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού.

Ακούγεται κουρασμένη, αλλά αισιόδοξη. Οι εμφανίσεις της και αυτό το καλοκαίρι σε διάφορα πανηγύρια ανά την Ελλάδα προκαλούν… σεισμό. Οχι μόνο για την τεράστια φωνή της, η οποία αντέχει αναλλοίωτη στον χρόνο, καθώς και για τη γενναιότητα την οποία έχει επιδείξει έως τώρα στον γολγοθά που ανεβαίνει.

Εξάλλου, έχει μείνει στη συνείδηση του λαού ως η κορυφαία της δημοτικής παράδοσής μας, με περισσότερα από 55 χρόνια καριέρας, με δεκάδες χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και εμφανίσεις σε κάθε γωνιά της Γης, όπου υπάρχει Ελληνισμός.


«Δεν το βάζω κάτω»

Είναι, όπως αναφέρει και η ίδια, από τα παλιά γερά «σκαριά», που δεν το βάζουν εύκολα κάτω. «Το παλεύω, όπως σας έχω ξαναπεί, και θα το παλέψω μέχρι τέλους. Δεν το βάζω κάτω και δεν πτοούμαι. Κάνω συνεχώς εξετάσεις και η πορεία μου είναι καλή. Απλώς, τα πόδια μου δεν με κρατάνε πολύ» μας εκμυστηρεύεται τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη που είχε κάνει στην «Espresso» για την περιπέτεια της υγείας της, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο Πανελλήνιο.

Ηταν τον προηγούμενο Μάιο, όταν η Φιλιώ Πυργάκη -σε μια εξομολόγηση ψυχής- συγκλόνισε με την ειλικρίνειά της για τον αγώνα που δίνει. «Οχι, δεν την κρύβω την αρρώστια μου. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα μέσα από τη συνέντευξη αυτή σε όσους νοσούν από καρκίνο: να μην το βάλουν κάτω, να παλέψουν και να έχουν αισιοδοξία. Δεν τον φοβάμαι τον καρκίνο. Τον πολέμησα, τον πολεμάω και θα τον πολεμήσω. Και θέλω να στείλω κι ένα μήνυμα σε όλους τους καρκινοπαθείς: να μην το βάλει κανένας κάτω. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι, και να χαμογελάμε» είχε δηλώσει τότε.

Σήμερα η μεγάλη ερμηνεύτρια επανέρχεται, δίνοντας εκ νέου μαθήματα ήθους και πίστης παραμονή της μεγάλης γιορτής του χριστιανισμού, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Καθημερινά προσεύχεται και μέσα στο δωμάτιό της, ενώ ανάβει το καντήλι μέρα και νύχτα κάτω από την εικόνα της Παναγιάς. Αυτή πιστεύει πως είναι η σύμμαχός της.

«Το τάμα μου στην Παναγιά έχω αποφασίσει να το εκπληρώσω τον Σεπτέμβριο, τότε θα κάνω το ταξίδι μου στην Τήνο. Θέλω να πάω, να σκύψω μπροστά από την εικόνα της Παναγίας και να την ευχαριστήσω για τη ζωή που μου έχει χαρίσει και για τη δύναμη που μου δίνει καθημερινά απέναντι σε αυτή την αρρώστια» δηλώνει συγκινημένη από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

«ΕΝΙΩΣΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας ρωτάμε τη Φιλιώ Πυργάκη έαν κατόπιν της δημοσιοποίησης του ζητήματος της περιπέτειάς της από την «Espresso» ο κόσμος την αντιμετωπίζει διαφορετικά.

Η ίδια συγκινείται και μας απαντά με υπερηφάνεια: «Ο κόσμος μετά τη συνέντευξη αυτή με αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά. Δεν περίμενα να νιώσω τόση αγάπη. Δεν ήξερα ότι έχω τόσους φίλους ανά την Ελλάδα! Τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπάνε ακόμη και σήμερα, που έχουν περάσει μήνες από το δημοσίευμα! Είναι όλοι κοντά μου.

Μου δείχνουν σεβασμό και μου λένε θερμά λόγια για τον τρόπο που αντιμετωπίζω την αρρώστια μου. Με πιάνουν άγνωστοι στον δρόμο και μου λένε: “Kυρα-Φιλιώ, μην πάθεις τίποτα. Εσύ κρατάς την παράδοση, εσύ είσαι ο στυλοβάτης του δημοτικού μας τραγουδιού”. Είναι μοναδική η λατρεία του κόσμου και τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της ψυχής μου».

Για τη Φιλιώ Πυργάκη το να βρίσκεται πάνω στη σκηνή και να τραγουδά αποτελεί πηγή ζωής. Η ίδια χαίρεται να της κάνουν προτάσεις και αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος τη στηρίζει σε κάθε δημόσια εμφάνισή της. «Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα ακόμα και σήμερα, έπειτα από 55 χρόνια ασταμάτητης δουλειάς, να σου κάνουν προτάσεις και να μην έχεις χρόνο να της αποδεχτείς όλες.

Σκεφτείτε, είμαι “κλεισμένη” όλο τον Αύγουστο και όλο τον Σεπτέμβριο. Παντού. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Το μόνο πλέον είναι ότι κουράζομαι εύκολα και κάθομαι σε καρέκλα. Κατά τ’ άλλα, χαίρομαι να διασκεδάζω τον κόσμο και να του δίνω χαρά. Αυτό είναι που μου δίνει χαρά και με κρατάει στη ζωή» εκμυστηρεύεται από καρδιάς.

ΠΗΓΗ: viralgreece.eu

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr