Σοκάρει η είδηση ότι μια 27χρονη βγήκε ραντεβού και παραλίγο να πεθάνει εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης εν ονόματι «φιλί του θανάτου».

Σύμφωνα με την nypost.com, η 27χρονη Janelle Gonzalez σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 827.000 προβολές, εξιστορεί την ιστορία της, με αρκετούς χρήστες να μένουν άναυδοι και με άλλους να μοιράζονται παρόμοια περιστατικά.

Η TikToker λοιπόν, ανέφερε ότι βγήκε ένα βράδυ ραντεβού με έναν άνδρα με τον οποίο φιλήθηκαν και όταν ξύπνησε την επόμενη μέρα, ένιωθε υπερβολικά άσχημα. Συγκεκριμένα, τα χείλη της είχαν πρηστεί, ενώ ένιωθε πως δεν μπορούσε να πάρει ανάσα.

φιλί

Ταραγμένη, προσπαθούσε να σκεφτεί τι είχε πάθει, καθώς τα σημάδια θύμιζαν την αντίδραση που έχει στα οστρακοειδή, στα οποία είναι αλλεργική. Παρόλα αυτά, δεν είχε φάει, ούτε και κάποιο άλλο θαλασσινό, οπότε αποκλείοντας σιγά σιγά διάφορα σενάρια, αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον άντρα που είχε βγει.

Τότε, εκείνος της είπε ότι λίγο πριν βγουν, είχε φάει θαλασσινά και για την ακρίβεια τηγανητό ρύζι με γαρίδες. Έτσι, κατάλαβε τον λόγο που ήταν τόσο χάλια σε βαθμό που κόντεψε να πεθάνει, με την ίδια να σημειώνει χιουμοριστικά «δεν είναι πια ασφαλές να βγαίνεις με άντρες. Πρέπει να προσέχεις την πλάτη σου».

Το «φιλί του θανάτου»

Ο όρος «φιλί του θανάτου» είναι μια σπάνια περίπτωση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το γεγονός ότι ένα άτομο παθαίνει αλλεργική αντίδραση, μέσω του φιλιού, όπου έρχεται σε επαφή με στοιχεία στα οποία έχει αλλεργία.

Ο αλλεργιολόγος Δρ. Scott Sicherer αναφέρει ότι σύμφωνα με μελέτες, περίπου το 5% με οριακά 12% των ανθρώπων, μπορεί να εμφανίσει αλλεργική αντίδραση μέσω του φιλιού, όπου και πάλι υπάρχουν λίγες πιθανότητες για σοβαρό επεισόδιο.

«Οποιαδήποτε ουσία που προκαλεί αλλεργική αντίδραση ονομάζεται αλλεργιογόνο. Για μερικούς ανθρώπους, ακόμη και η ελάχιστη έκθεση σε ίχνη αλλεργιογόνου μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αντίδραση», αναφέρει χαρακτηριστικά το Medical News Today.

@janellegonzalez360 🍤 #allergy #swollen #funny #helpme ♬ original sound – Janelle Gonzalez