Εξαιρετική γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο!

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, τα αυγά, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.

Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 36×28 εκατοστά που έχουμε πασπαλίσει λίγο σιμιγδάλι.

Από πάνω αλείφουμε τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λέπτα, μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Την σερβίρουμε κρύα με άχνη και κανέλα.

ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr