Έξαλλος ο Πούτιν με τον Ερντογάν: Με εμάς δεν θα παίζεις παιχνίδια

Την οργή της Μόσχας προκαλούν τα τερτίπια της Άγκυρας που… αναγνώρισε ουκρανική κυριαρχία στην Κριμαία

Μετά τα «παιχνίδια» στη Συρία, οι Τούρκοι προκαλούν εκνευρισμό στους Ρώσους και σε άλλα μέτωπα – Τώρα αντιλαμβάνεται ο Πούτιν ότι ο Ερντογάν είναι αλλοπρόσαλλος

Η… λυκοφιλία Ρωσίας – Τουρκίας φαίνεται πως φτάνει σταδιακά στο τέλος της, αφού έστω και με καθυστέρηση ο «τσάρος» βλέπει πως ο «σουλτάνος» είναι αναξιόπιστος και παίζει βρώμικα παιχνίδια.
Οι Ρώσοι πλέον θεωρούν πως η τουρκική πολιτική έχει αλλοπρόσαλλη κατεύθυνση, μετά και τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με κυνικό ως προς τους Ρώσους τρόπο αναγνώρισε ουκρανική κυριαρχία στην Κριμαία.
«Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία», είπε ο Τσαβούσογλου προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου.
Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της ρωσικής Δούμας, Γιούρι Σβίττκιν, ανέφερε ότι οι παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα δημιούργησαν έκπληξη και αγανάκτηση στη Μόσχα.
«Τα σχόλια έδειξαν ότι η Άγκυρα συμπεριφέρεται με έναν απρόβλεπτο τρόπο», δήλωσε ο Σβίττκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik News στα τουρκικά.
Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι, παρά την πρόσφατη εταιρική σχέση μεταξύ δύο χωρών, υπήρξαν πολλά θέματα που η Μόσχα και η Άγκυρα δεν συμφώνησαν, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.
«Η Άγκυρα μπορεί να προσπαθεί να παίξει με την ΕΕ, αλλά όχι με εμάς», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος εμφανώς εκνευρισμένος από τη στάση των Τούρκων.
«Ξέρετε, (σ.σ. ο Ερντογάν) επικρίνει κατά καιρούς την κοινοτική μορφή. Όμως, μπορείτε να παρατηρήσετε η τουρκική πλευρά θέλει να προχωρήσει προς την κατεύθυνσή της.»
Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2014, η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία μετά από δημοψήφισμα, με την πλειοψηφία των κατοίκων της Χερσονήσου να είναι φυσικά Ρώσοι πολίτες.

πηγή: newsbomb.gr