Εξαφανίστε Τα Αντιαισθητικά Σημάδια Κάτω από τα Μάτια, με Αυτή τη Σπιτική Συνταγή!

Έχετε παρατηρήσει τους σβόλους που σχηματίζονται κάτω από τα μάτια; Αυτά λέγονται και ξανθελάσματα και εμφανίζονται όταν έχουμε υψηλές ποσότητες χοληστερόλης στο σώμα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που τα προκαλούν όπως ο διαβήτης, τα γονίδια, ασθένεια του συκωτιού, καθώς και άλλες καταστάσεις.

Πώς γίνεται όμως να τα κάνουμε να εξαφανιστούν;

Ακολουθήστε υγιεινή διατροφή

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε υγιεινή διατροφή. Μειώστε τις ποσότητες λιπαρών που καταναλώνετε όσο πιο πολύ γίνεται, των τηγανιτών, των επεξεργασμένων τροφών, των κρόκων από αυγά, τις επεξεργασμένες τροφές και το κόκκινο κρέας.

Καστορέλαιο

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε λίγο από το λάδι σε βαμβάκι και να το απλώσετε στις προβληματικές περιοχές. Να σιγουρέψετε όμως πως δεν θα πέσει μέσα στα μάτια σας. Κάντε μασάζ για λίγο και καλύψτε με επίδεσμο. Αφήστε για όλο το βράδυ και ξεπλύντε την επόμενη μέρα.

Φλούδες μπανάνας

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το εσωτερικό της φλούδας πάνω στα ξανθελάσματα και να την στερεώσετε με ταινία μέχρι την επόμενη μέρα. Ξεπλύντε την περιοχή το πρωί. Επαναλάβετε κάθε μέρα μέχρι να δείτε τα αποτελέσματα που ψάχνετε.

Μηλόξιδο

Εκτός από το να μειώνει την χοληστερόλη στο σώμα, βοηθάει και την καλή λειτουργία του συκωτιού. Βουτήξτε λίγο βαμβάκι σε μηλόξιδο και βάλτε το πάνω στην επηρεασμένη περιοχή. Βάλτε ταινία και αφήστε το για 2 ώρες. Μετά, πετάξτε το βαμβάκι και ξεπλύντε με ζεστό νερό. Θα χρειαστεί να το κάνετε αρκετές φορές τη μέρα μέχρι να δείτε ορατά αποτελέσματα.

Κρεμμύδι

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε και κρεμμύδια για να αποτρέψετε την συγκέντρωση κακής χοληστερόλης στο σώμα. Να ρίχνετε 2 κ.σ χυμό από κρεμμύδια σε ένα ποτήρι νερό και να το πίνετε κάθε μέρα. Επίσης, μπορείτε να κάνετε μασάζ με τον χυμό του κρεμμυδιού και λίγο αλάτι στην προβληματική περιοχή για μερικά λεπτά και να ξεπλένετε το πρόσωπό σας το πρωί με ζεστό νερό.

Πηγή